Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplinski valovi

Dvoje radnika u Španjolskoj umrlo od vrućine. Stručnjaci otkrivaju koja temperatura je najbolja za rad

01.08.2022.
u 21:53

Pojedini hrvatski sindikalisti s kojima smo razgovarali kažu kako nikad nisu čuli da inspektori rada doista provjeravaju temperaturne uvjete na radnim mjestima. Kažu da pozdravljaju ideju konfederacije europskih sindikata, prema kojoj bi se to trebalo regulirati na razini EU.

Komentara 2

EV
Evengeline
22:33 01.08.2022.

Da je meni znati čemu služe sindikati ovdje. Čovječe vani samo što ti ne stave hranu u usta da jedeš, točno znaš što imaš od sindikata i koliko si jako zaštićen, čak i u mirovini domjenke za bivše radnike, određenuu vrstu odjeće itd., ovdje kada pitaš radnika što sindikat čini za tebe on blene ne zna što će reći, zapravo nema pojma što sindikat radi za njega. Što znači da ne rade NIŠTA! Onda je moje pitanje sljedeće - pa zato ih plaćate brate mili???? Vama se ljudi čudim ne njima što Vas koriste i rade budalama. Pa što ih ne bojkotirate i time natjerate da se trse za Vas? Majko mila. 🤦🏻‍♂️

Avatar Cohen
Cohen
17:45 02.08.2022.

Radno vrijeme za poslove na otvorenom premjestiti na ranojutarnje sate. Skratiti ukupno radno vrijeme prema ponderima opterećenosti organizma ekstremnim temperaturama. Primjerice : 3 sata rada u intervalu "normalnih vrijednosti" temperature = 1 sat rada na temperaturi iznad 28C. S gradaciom između. Poput povlaštenog radnog staža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?