Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Dvoje oboljelih iz SMŽ-a živi u Zagrebu: 'Dva slučaja papirnato jesu naša, ali u stvarnosti nisu'

Sisak: Prije ulaska u Opću bolnicu svi pacijenti moraju proći kroz trijažni šator
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
19.06.2020.
u 09:06

Jedna osoba ima adresu na osobnoj iskaznici u Sunji, a druga na području Kutine

Nacionalni stožer civilne zaštite RH izvijestio je jučer kako je od 11 novooboljelih od COVID-a 19 u Hrvatskoj jedna osoba s područja Sisačko-moslavačke županije.

No, u Županijskom zavodu za javno zdravstvo kazuju kako se u biti radi o dvije osobe s ovog područja, koje u Sisačko-moslavačkoj županiji imaju adresu, ali u njoj ne borave.

"Jedna osoba ima adresu na osobnoj iskaznici u Sunji, a druga na području Kutine. No, one žive i rade u Zagrebu i stoga nisu epidemiološki problematične za naše područje. Dakle, ova dva slučaja 'papirnato' jesu naša, ali u stvarnosti nisu. Oboljela osoba iz Kutine nema nikakvih kontakata s područja naše županije koje bismo trebali staviti pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući, dok smo kod oboljele osobe s područja Sunje u samoizolaciju stavili majku koja mu je bila u posjetu“, rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Inoslav Brkić dodavši kako od 3. lipnja, kada se oporavio zadnji oboljeli, nisu imali novih slučajeva, dok su u samoizolaciji trenutačno četiri osobe.

"To su bračni par s područja Siska koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom s područja Bosanske Kostajnice, spomenuta ženska osoba iz Sunje i još jedan muškarac iz Siska koji je bio u kontaktu s osobom oboljelom od COVID-19.“, rekao je dr. Brkić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije