Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTU TENZIJE U FRANCUSKOJ

Dvije žene napadnute u Parizu uz povike "idite kući u svoju zemlju"

Paris Eiffel tower evacuated
Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
21.10.2020.
u 11:19

Nakon razmirica oko stavljanja povodca na pse, napadačice su izvukle nož i napale dvije muslimanke uz rasističke povike "Prljavi Arapi".

Dvije muslimanke napadnute su ispod Eiffelovog tornja usred sve veće napetosti u Parizu nakon odsijecanja glave jednog učitelja prošlog tjedna. Nakon razmirica oko stavljanja povodca na pse, napadačice su izvukle nož i napale dvije muslimanke uz rasističke povike "Prljavi Arapi".

Francuska je policija je obavijestila da su uhićene i privedene dvije žene koje sumnjiče za pokušaj ubojstva uz nasilje i rasističke uvrede, prenosi Dailymail. 

Žrtve nedjeljnog napada su Kenza (49) i nekolika godina mlađa Amel, Francuskinje porijeklom iz Alžira. 

Pse, koje u islamu smatraju "nečistima" šetale su osumnjičene, ali psi su se krenuli približavati muslimankama koje su bile u šetnji ispod Eiffelovog tornja.

"Djeca su se uplašila. Moja rođakinja, prekrivena velom, pitala je dvije žene je li moguće da pse drže uz sebe jer se djeca boje", rekla je Kenza za novine Liberation.

Jedna ubodena čak šest puta, drugoj operirali ruku 

Nakon što su odbile, " jedna od njih izvukla je nož, potom me ubola u glavu, rebra pa zatim u ruku" rekla je Kenza i istakla da su zatim napale njenu rođakinju. 

Nakon šest ubodnih rana Kenza je završila u bonici s ozljedom pluća, dok je Ameli operirana ruka, rekao je tamošnji istražni izvor. 

Prvotno se o napadu nije izvijestilo što je pokrenulo lavinu reakcija na društvenim mrežama gdje su kružile fotografije s mjesta događaja. Policija je potvrdila da se incident dogodio u nedjelju navečer.

Jedna od žrtava nosila je pokrivalo za lice, ali ističu da nije jasno je li to zbog kulturnih, vjerskih razloga ili kao zaštita od virusa. 

Svjedoci su čuli uzvike " Prljavi Arapi", "Idite kući u svoju zemlju!" "Ona ju je izbola, zovite hitnu". Dva radnika iz obližnje trgovine su tada dotrčala u pomoć i zadržala jednu od napadačica, a druga je uhićena kasnije, prenosi Dailymail. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:12 21.10.2020.

Svaka akcija izaziva reakciju..... Iliti: tko sije vjetar, žanje oluju!

Avatar Viktor999
Viktor999
13:43 21.10.2020.

Odmah velika vijest kad su u pitanju muslimani dok se o svakodnevnom maltretiranju domicilnog stanovništva i uništavanju kršćanskih sakralnih objekata diljem u EU od strane muslimanskih čopora jednostavno ne piše ništa; to očito nije vijest za naše ˝novinare˝

BL
bluescreen
17:45 21.10.2020.

yes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije