Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u norveškoj

VIDEO Ušao u gay klub, izvadio pištolj i ubio dvoje ljudi. Objavljena snimka napada

Several injured during a shooting in Oslo
Foto: NTB/REUTERS
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.06.2022.
u 09:47

Novinar koji je svjedočio napadu rekao je da je vidio muškarca koji je došao na mjesto događaja s torbom, izvadio pištolj i počeo pucati

Dvije osobe ubijene su u pucnjavi u noćnom klubu u norveškoj prijestolnici Oslu, objavila je policija u subotu rano ujutro.

Policija je tvitala da je ozlijeđeno više osoba, a osumnjičeni je priveden nedugo nakon pucnjave u blizini mjesta događaja.

Sve indicije upućuju na to da je počinitelj djelovao sam, rekao je kasnije policijski glasnogovornik Tore Barstad, a prenosi NRK. Tri osobe su teško ozlijeđene, a 19 ih je dobilo liječničku pomoć.

 

NRK je objavio da postoje najmanje tri mjesta zločina. Nije bilo informacija o potencijalnom motivu, ali incident prvotno nije klasificiran kao teroristički. Ipak, policija se kasnije oglasila i priopćila da pucnjavu tretira kao teroristički čin. Policija nije dala podatke o dobi ili identitetu uhićenog osumnjičenika.

Security forces stand at the site where several people were injured during a shooting outside the London pub in central Oslo, Norway June 25, 2022. Javad Parsa/NTB/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY. PICTURE PIXELATED AT SOURCE Photo: NTB/REUTERS
Foto: NTB/REUTERS

Osumnjičeni nije davao izjave. Policija je pretražila njegov stan, a zaplijenjena su dva komada vatrenog oružja korištena u napadu, javlja NRK pozivajući se na Barstada.

Novinar koji je svjedočio napadu rekao je da je vidio muškarca koji je došao na mjesto događaja s torbom, izvadio pištolj i počeo pucati. Drugi svjedok iz noćnog kluba naveo je da je izbila panika

Napad se dogodio u noćnom klubu London Pub, gay klubu u popularnoj ulici u Oslu, objavio je list Aftenposten. Policiji su pomogli civil da uhiti osumnjičenog, izvještavaju novine pozivajući se na policiju. Policija istražuje hoće li incident imati utjecaja na povorku ponosa u Oslu koja bi se trebala održati u subotu.

- Napadač je točno ciljao u svoje mete, rekla je druga svjedokinja koja je također svjedočila užasu. 

Inače, Oslo u subotu ima godišnju Pride paradu.

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar possibilis
possibilis
09:29 25.06.2022.

Jel to ona tolerantna kraljevina koja obilno financira NGO udruge po Hr jer smo mi balkanski i netolerantni? Iste one udruge koje netom prije izbora prestaju biti udruge i postaju stranke? Jel to ta tolerancija?

Avatar comparator
comparator
08:21 25.06.2022.

Ma nije valjda ? Ma to je tolerantna zajednica koja se voli međusobno i širi ljubav u svijetu ! A joj ,pa ništa treba im sve to tolerirati i neka sami riješe svoje probleme u zajednici . Treba ukinuti svjetovnee zakone za one koji ne žele živjeti po tim zakonima . Jel tako ? Ma da , to je predivna zajednica koja može oprostiti i pokoji ispad i riješiti zločin bez uplitanja omražene im države i omraženih im zakona koji ih sputavaju u širenju ljubavi i samo ljubavi . Pa i papa je priznao tu zajednicu kao nešto što trebamo priznavati i još nešto čega se ne sjećam ali znam da Je Papa to sto posto iskomunicirao do detalja kako bi sve bilo po ps-u. Eto dragi vjernici nemojte se ništa brinuti jer je i ovaj zločin dio i vašeg života koji nije mogao biti spriječen jer tko bi se nadao toj ludosti od mirne tihe skupine koja ne pije ,ne puši i ne drogira se.

DU
Deleted user
10:57 25.06.2022.

Da nije tu umiješano Britansko Ministarstvo Obrane?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije