Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINERALNA VODA IZ RIJEKE

Dvije bočice mineralne vode stigle u Zagreb: Poznato kada će biti objavljeni prvi rezultati analize

Laboratorij
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
07.11.2023.
u 16:05

O rezultatima mogu vas izvijestiti jedino iz Državnog inspektorata, jer oni su nalogodavci ove analize, objasnila nam je Dubravka Marija Kreković

Dvije bočice bezalkoholnog pića koje su uzorkovali s riječkog područja poslane su u HZJZ u Zagreb, kazao nam je doc. Željko Linšak, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Na pitanje zašto ih nije mogao analizirati riječki Zavod, odgovoreno nam je da su ih poslali u Zagreb temeljem zahtjeva sanitarne inspekcije Državnog inspektorata bočice su oko 15 sati stigle u HZJZ gdje će Služba za zdravstvenu ekologiju provjeriti njihov sastav

- Primili smo uzorke čiju je analizi naručio Državni inspektorat, upravo utvrđujemo koje ćemo parametre  analizirati. Rezultati, barem preliminarni, bit će, nadam se, u roku 24 sata jer toliko traju analize teških metala, pesticida i sl.. O rezultatima mogu vas izvijestiti jedino iz Državnog inspektorata, jer oni su nalogodavci ove analize - objasnila nam je Dubravka Marija Kreković, voditeljica odjela za zdravstvenu ispravnost hrane Službe za zdravstvenu ekologiju u HZJZ-u. 

Inače, radi se o bočicama pića izuzetih u sklopu istrage trovanja jedne osobe u Rijeci. Osoba je, podsjetimo, ove subote završila u bolnici u Rijeci nakon što joj je pozlilo jer je popila mineralnu vodu Romerquelle, a cijeli slučaj brzo se proširio društvenim mrežama. Iako se isprva mislilo kako je više takvih slučajeva, i institucije i Coca-Cola Hrvatska potvrdila je kako se radi o izoliranom slučaju. 

''Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima'', objavili su iz Coca-Cole.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO U slučaj trovanja sokom uključen i Državni inspektorat. Oglasila se i riječka policija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije