Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u Beogradu

Dveri: Tko ne sluša pjesmu, slušat će oluju

beogradska arena
Reuters/PIXSELL
06.04.2013.
u 19:41

Okupljeni su uzvikivali "Kosovo je srce Srbije", "Rusija, Rusija", a na spominjanje Nikolića, Vučića i Dačić uzvikivali su "izdaja", nosili su transparente na kojima je pisalo "Slušajte narod, a ne Bruxelles".

Prema policijskim procjenama, oko 3 000 prosvjednika se okupilo danas u središtu Beograda na prosvjedu u organizaciji ultradesničarskog pokreta Dveri s kojega je srpskim vlastima poručeno kako ne smiju pristati na ucjene EU-a i između Kosova i EU-a izabrati EU jer će, ako to učine, biti izdajnici, javljaju mediji u Srbiji i dodaju kako su prosvjednici najavili kako će ostati na Trgu Republike do utorka kada bi se Srbija trebala izjasniti prihvaća li sporazum ponuđen u Bruxellesu.

Okupljeni su uzvikivali \"Kosovo je srce Srbije\", \"Rusija, Rusija\", a na spominjanje Nikolića, Vučića i Dačić uzvikivali su \"izdaja\", nosili su transparente na kojima je pisalo \"Slušajte narod, a ne Bruxelles\". Vođa Dvera, Vladan Glišić je rekao da bi Nikolić i Vučić, kada budu donosili odluku, trebali gledati što rade Srbi sa sjevera Kosova \"jer ono što oni kažu, to je naša mudrost, mi trebamo biti s njima\".

- Samo je jedna zastava, samo je jedna Srbija i ona se ne može dijeliti na Kosovu i na ostalo. Samo je jedna Srbija i nećemo je dijeliti ni na Drini, nigdje je nećemo dijeliti - poručio je Glišić dodajući da ako je vlast spremna reći \"ne\" Bruxellesu imat će potporu Dvera, \"ali ako pomisle klimnuti glavom pred spodobama iz Bruxellesa, ako slučajno pomisle zaboraviti iz kojeg su naroda i kako se zovu\", poručio im je neka se sjete stiha velikog pjesnika \"tko ne sluša pjesmu, slušat će oluju\".

>> Drašković: Neće valjda Srbija biti talac stotinjak Srba na Kosovu?

Akademik i veliki prijatelj i izdavač Karadžićevih djela dok je jbio u bijegu od Haaga, Kosta Čavoški rekao je kako \"ono što vlast sprema u nekakavom dubokom promišljanju između dva velika zla, neće biti ništa drugo nego veleizdaja\". Organizatori prosvjeda su najavili da će od najviših predstavnika vlasti zahtjevati poštivanje Ustava Srbije i Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN 1244, neka odbace ucjene EU, ustraju na vraćanju pregovora o rješenju kosovskog pitanja u okvire Vijeća sigirnosti i \"od Rusije zatraže upućivanje svojih postrojbi u južnu srpsku pokrajinu\", kako oni nazivaju državu Kosovo, priznato od 100 država svijeta. (mf VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije