Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADIO U ZG HOLDINGU

Dvaput se naplatio za otkaz pa sad mora vratiti 500.000

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.05.2021.
u 06:46

Zagorac se obratio pravnoj službi Vodoopskrbe i odvodnje sa zahtjevom da mu isplati iznose po pravomoćnoj presudi, iako je znao da su mu zatraženi iznosi već isplaćeni

Bivši zaposlenik Zagrebačkog holdinga iz Varaždinske županije mora tvrtki Vodoopskrba i odvodnja iz Zagreba isplatiti 558.000 kuna i nadoknaditi 48.250 kuna sudskih troškova. Epilog je to, doduše nepravomoćan, neobične zavrzlame.

Zagorac je bio zaposlen u Zagrebačkom Holdingu – Podružnici Vodoopskrba i odvodnja sve do ožujka 2013. kad je dobio izvanredni otkaz. Protiv Zagrebačkog holdinga pokrenuo je radni spor i tvrtki je nadležni sud u Zagrebu naložio da ga vrati na staro radno mjesto. U studenome te godine Vodoopskrba i odvodnja upisana je u sudski registar kao samostalno trgovačko društvo i na nju je prenijeto cjelokupno poslovanje bivše podružnice, kao i svi ugovori o radu. Bivši je djelatnik nakon toga protiv ZG holdinga pokrenuo postupak radi isplate zaostalih plaća od dana izvanrednog otkaza do pravomoćne sudske presude kojom je utvrđeno da je otkaz bio nezakonit.

Holding mu je u nekoliko navrata 2019. uplatio novac. Nakon tih isplata, Zagorac se obratio pravnoj službi Vodoopskrbe i odvodnje sa zahtjevom da mu isplati iznose po pravomoćnoj presudi, iako je znao da su mu zatraženi iznosi već isplaćeni!

Zaposleniku u pravnoj službi zaprijetio je da će pokrenuti ovršni postupak protiv Zagrebačkog holdinga ako mu se dosuđeno ne isplati u “najskorijem roku”. I tako mu je u studenome 2019. na račun isplaćeno 558.000 kuna. Tek tada su, u prepisci s Holdingom, shvatili da mu je već prije isplaćen zatraženi iznos.

U Vodoopskrbi i odvodnji smatraju da ponašanje bivšeg radnika ima obilježja kaznenog djela prijevare pa je podnesena i kaznena prijava.

Ključne riječi

Komentara 20

SI
sisavac
08:22 10.05.2021.

lik je tražio, dobio. kriv je onaj koji je odobrio isplatu, a da nije provjerio status. kad su se društva pripajala holdingu, netko je valjda objedinjavao papirologiju, imovinsko pravne odnose, stanje dugova, potraživanja..

Avatar SileZla
SileZla
07:49 10.05.2021.

Sad likovi iz pravne službe moraju vratiti mito koje su dobili od zagorca da on vrati dug.

Avatar Dokman
Dokman
07:41 10.05.2021.

Jako puno ljudi je dobivalo otpremnine i ponovno se zapošljavalo unutar holdinga ili HŽ-a, HEP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije