Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva zasebna incidenta

Dva vlaka iskliznula s tračnica u Švicarskoj, više putnika ozlijeđeno

pruga
Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
31.03.2023.
u 20:49

Olujni vjetrovi puhali su u petak Švicarskoj i moguće je da su prouzročili nesreću, objavila je kompanija RBS (Regionalverkehr Berne-Soleure)

Dva regionalna vlaka iskliznula su s tračnica u petak na sjeverozapadu Švicarske i više je putnika ozlijeđeno u dva zasebna incidenta na udaljenosti od nekoliko desetaka kilometara jedan od drugog i u razmaku od dvadesetak minuta, objavila je policija kantona Bern. Prvi vlak izletio je u 16.30 sati na pruzi između mjesta Lüscherz i Bienne, a drugi nekih dvadesetak minuta poslije u blizini mjesta Büren zum Hof, rekla je glasnogovornica policije Flurina Schenk.

Interventne službe - policija, hitna pomoć i vatrogasci radile su još na mjestu nesreća u petak navečer. U oba iskliznuća "ima ozlijeđenih", rekla je glasnogovornica. Policija nije mogla objasniti uzroke izlijetanja vlakova sjeverno od glavnoga grada Švicarske.

Olujni vjetrovi puhali su u petak Švicarskoj i moguće je da su prouzročili nesreću, objavila je kompanija RBS (Regionalverkehr Berne-Soleure).

U prvom izlijetanju "stražnji dio vlaka prevrnuo se na desnu stranu", objasnila je glasnogovornica policije. Nesreća se dogodila na liniji koja prati jezero Bienne (ili Biel), a linijom upravlja kompanija Aare Seeland mobil (Asm).

Depresija na jugu Engleske u petak izazvala je silovite vjetrove u dijelu Europe, među kojima je i Švicarska, naglašava MétéoSuisse. Najsnažniji udari vjetra općenito su praćeni obilnim pljuskovima i olujama. MétéoSuisse upozorio je tijekom prijepodneva na mogućnost vjetrova jačine od 80 do 110 km na sat u nizinskim, odnosno od 100 do 140 km na sat u planinskim predjelima.

VIDEO Srušio se mali avion prilikom polijetanja u Puli, ima poginulih, otkazani svi letovi iz zračne luke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije