Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blokirani Zadar

Dukić (HDZ): Oni koji su blokirali proračun odgovorni jer su na čekanju vrtići, škole, uređenja, plaće…

Frane Šarić
19.03.2024.
u 12:01

Trebamo urediti ili izgraditi 4 vrtića za ukupno 350 djece i time bi sva djeca bila upisana, ali moramo riješiti ovaj problem i treba pitati one koji su zakočili proračun i koji će biti odgovorni za kašnjenja, kaže Dukić

Branko Dukić gradonačelnik Zadra predložio je proračun za tekuću godinu koji je Zadru još uvijek blokiran i za što HDZ-ov gradonačelnik optužbe oporbu, a oni pak njega.

- Želimo podići plaće u gradskoj upravi, ustanovama u vlasništvu grada Zadra, tetama u vrtiću. Moram demantirati one koji kažu da nije bitno imamo li proračun. Žalosno je sto mnoge projekte ne možemo izvršavati, a na čekanju ili su poništeni izgradnja brojnih projekata, a tu su vrtići, osnovne škole, provedba većine projekata EU, novih zelenih površina, nije moguće kupiti ni jednu školsku klupu, izgradnje ambulanti, mjesnih odbora, fasade, oborinski kolektori, uređenja obala, asfaltiranja ulica, igrališta, prostornih projekata. Trebamo urediti ili izgraditi 4 vrtića za ukupno 350 djece i time bi sva djeca bila upisana, ali moramo riješiti ovaj problem i treba pitati one koji su zakočili proračun i koji će biti odgovorni za kašnjenja - istakao je na javnom kolegiju gradonačelnik Zadra Branko Dukić dodajući kako je gradskoj upravi dodijeljen niz sredstava koja su blokirana i dodao da ih, kako je rekao, samo luđaci ne bi iskoristili.

- Dva mandata je dovoljno, ali ostavit ću 0.01 posto da ću se opet kandidirati za gradonačelnika - odgovorio je na upit novinara o informaciji da mu je ovo zadnji mandat gradonačelnika Zadra, Branko Dukić.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije