Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dubrovački ratni heroj optužen za silovanje 16-godišnje Čehinje

05.07.2009.
u 10:08

Cvijeto Antunović, jedan od dubrovačkih heroja Domovinskog rata, uhvaćen je i priveden istražnom sucu radi osnovane sumnje da je počinio silovanje nad turistkinjom iz Češke.

Češka je tinejdžerica u subotu rano ujutro Policijskoj postaji Grude u općini Konavle prijavila silovanje, a nakon obavljene policijske istrage priveden je Antunović kao osumnjičeni.

-Državljanka Češke je prijavila silovanje od strane nepoznate muške osobe. Dovršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u ranim jutarnjim satima s petka na subotu 39-godišnjak s područja Konavala počinio kazneno djelo silovanja.

Osumnjičeni je uhvaćen i uz kaznenu prijavu doveden u istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku - piše u šturom priopćenju kojeg je potpisala glasnogovornica Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije Marija Gjenero. Hoće li Antunović biti zadržan u pritvoru, još uvijek nije poznato kao ni njegova obrana na ove optužbe. Neslužbeno doznajemo kako je optuženik negirao optužbe.

Inače, Cvijeto Antunović poznat je kao jedan od nekolicine dubrovačkih branitelja koji su za vrijeme najtežih napada na Dubrovnik, 6. prosinca 1991., ostali na tvrđavi Imperial na Srđu i obranili Dubrovnik od ulaska srpsko-crnogorskih vojnika.

Za svoju je hrabrost primio nekoliko priznanja, a javnosti je poznat bio i po činjenici kako je bio jedan od prvih Hrvata koji je nakon američkog napada na Irak otišao u tu zemlju i vozio kamione dostave.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije