Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IŽIVCIRANI izjavama

Dubrovački antifašisti podnose kaznenu prijavu protiv Karamarka

kara
Maja Šantoši/Pixsell
31.08.2011.
u 13:30

- Što se tiče najave pokretanja kaznene prijave protiv mene zbog govora na Daksi ili u Dubrovniku, nadao sam se da više nema "verbalnog delikta", rekao je ministar Karamarko

Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova, zbog svojih je provokativnih izjava o antifašizmu "zaradio" kaznenu prijavu. Prema pisanju portala Dubrovački vjesnik, protiv ministra policije uzdigli su se tamošnji antifašisti; Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga antifašista Dubrovnik i Društvo Tito Dubrovnik.

U priopćenju su istaknuli da osuđuju "neprimjerene i neutemeljene politikantske optužbe koje je za nedavnog boravka u Dubrovniku javno iznio ministar Tomislav Karamarko, o Josipu Brozu Titu, antifašizmu, Narodnooslobodilačkoj borbi, njezinim sudionicima i obilježjima pod kojima je položeno stotine tisuća života i Hrvatska svrstana među zemlje pobjednice nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu".

>>Karamarko: Nisam samo antifašist, ja sam i antikomunist

Obrušili su se i na najavu uhićenja istaknutih sudionika Narodnooslobodilačke borbe, a kako je izjava pristigla prije provođenja zakonom propisane istrage, smatraju da je tim činom Karamarko grubo prekršio vladavinu prava i zloupotrijebio položaj i ovlasti ministra unutarnjih poslova "s ciljem zastrašivanja građana Republike Hrvatske".

– Ocjenu neprovođenja mjera lustracije i tvrdnje da protagonisti bivšeg sistema žive još i danas i još uvijek imaju utjecaja, oni i njihova djeca, u medijima, politici, u pravosuđu, drzak je i otvoreni poziv na linč i progone, kako dužnosnika bivšeg sistema, tako i preživjelih boraca NOR-a i njihove djece. To je povreda ljudskih prava, što samo po sebi predstavlja kazneno djelo. Neprihvatljivo je da tako visoku i odgovornu dužnost u Vladi Republike Hrvatske obavlja osoba ovakvih moralnih i stručnih kvaliteta, koja se stidi antifašizma, poistovjećujući ga s bivšim sistemom, a taj sistem s fašizmom, spremna da u cilju zadovoljavanja osobnih frustracija i ostvarivanja osobnih političkih ambicija svojim ponašanjem i djelovanjem dovodi u pitanje pravni i ustavni poredak, koji bi po svojoj funkciji trebala štititi – ističe se u priopćenju.

- Što se tiče najave pokretanja kaznene prijave protiv mene zbog govora na Daksi ili u Dubrovniku, nadao sam se da više nema "verbalnog delikta", ali je očito da ga dotična gospoda još uvijek nisu izbacila iz upotrebe, a što govori o karakteru "titoizma" nakon 9. svibnja 1945., kada se očito formirao njihov mentalni sklop, komentirao je ministar Tomislav Karamarko.

- U vezi s tom kaznenom prijavom, pa i istragom o kojima govori Mesić, ali i utvrđivanja svih činjenica u vezi s masovnim zločinima nakon Drugog svjetskog rata, trebalo bi možda citirati gospodina Mesića koji je često znao govoriti: "Neka institucije rade svoj posao", dodao je ministar.

 

Komentara 85

ST
stefj
17:44 31.08.2011.

Tito i partizani - ekipa koja je pobila najviše Hrvata u povijesti, svi ostali prema njima izgledaju kao amateri...

Avatar tomislav21
tomislav21
14:56 31.08.2011.

hahahaha hahaha pa ovi komunisti, napolice i jugosloveni hahaha nisu normalni hahaha pa ovo nema ni u BOSNI

mučki_đubrivoje
14:51 31.08.2011.

ovaj narod je uvijek anti nečega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije