Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar na granici

Državno odvjetništvo naložilo obdukciju stradalog ilegalca na Bajakovu

Bajakovo
Davor Javorovic/PIXSELL
28.03.2015.
u 13:32

Požar se dogodio sinoć oko 20.30 sati, u podrumskim prostorijama objekta na Bajakovu koje se koriste za smještaj uhićenika

- U ovom požaru smrtno je stradala jedna osoba, a tri osobe su teško tjelesno ozlijeđene, dok je osam policijskih službenika lakše ozlijeđeno prilikom pružanja i spašavanja navedenih osoba, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru nakon jučerašnjeg požara na MGCP Bajakovo. Stoji i kako je Državno odvjetništvo naložilo obdukciju mrtvog tijela oštećenog i vještačenje radi utvrđivanja uzroka samoga požara te će provesti izvide i pribaviti svu relevantnu dokumentaciju u svezi ovog događaja radi utvrđivanja možebitne kaznene odgovornosti.

Požar se dogodio sinoć oko 20.30 sati, u podrumskim prostorijama objekta na Bajakovu koje se koriste za smještaj uhićenika. Iz odvjetništva ne navode državljanstva osoba koje su bile u prostoriji za uhićenike ali se prema neslužbenim informacijama radi o državljanima Sirije koji su bili u postupku redmisije. Dva od tri ozlijeđena Sirijca nalaze se na odjelu intenzivne njege vinkovačke bolnice i prema riječima liječnika nagutali su se dima, imaju opečena pluća i opekline po cijelom tijelu. Treći je zbrinut na odjelu kirurgije. Sva trojica su izvan životne opasnosti ali kako se radi o ilegalcima postoji mogućnost i da će biti prebačeni u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Svi policajci koji su sinoć bili prevezeni u vinkovačku bolnicu su pušteni svojim kućama. Još sinoć je bilo pušteno njih sedam, a zadnji je pušten jutros na kućno liječenje.

>>Požar na Bajakovu: Poginuo Sirijac, ozlijeđeno 8 policajaca i 3 uhićenika

>>Izbio požar u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti

Komentara 3

DU
Deleted user
14:39 28.03.2015.

Ništ se tu ne može pametnog reći... možda od cigarete..možda grijalica.. a možda su ovoga sami njegovi zapalili da ostanu duže, misle- bolje europa nego isil.. sve su opcije moguće

SW
swic
13:19 29.03.2015.

Hocemo u Europu e pa onda i azilanti su obaveza .

OB
ObrenM
16:55 28.03.2015.

Sto god bilo da bilo ovdje je ocito,da policija nije profesionalno odradila svoj posao.Da su pritvorenici bili strucno pregledani,nebi imali nikakovo sredstvo za izazivanje pozara.Sada se mudruje,mozda bude u pitanju i "kvar na elektricnim instalacijama".Imajmo onda povjerenja u strucnost nase policije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije