Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Državni zavod za nuklearnu sigurnost: Pronađenih 400 kg uranija nije sve, ima toga još

naslovnica 5.9.
Foto: VL
05.09.2015.
u 00:10

U privremenom skladištu nuklearnog materijala Instituta Ruđer Bošković, prema preliminarnim rezultatima sanacije, ima ne samo uranija nego i drugih radioaktivnih izvora i nuklearnog otpada koji nisu evidentirani.

U privremenom skladištu nuklearnog materijala Instituta Ruđer Bošković, prema preliminarnim rezultatima sanacije, ima ne samo uranija nego i drugih radioaktivnih izvora i nuklearnog otpada koji nisu evidentirani. Stanje u skladištu nakon sanacije nešto je bolje nego prije – zbog neadekvatnog čuvanja u skladištu i zrak je bio kontaminiran, no to bi sad trebalo biti smanjeno. Kako su i dalje kontaminirani zidovi i podovi, skladište je još zapečaćeno i u njega je zabranjen ulaz.

Kazao nam je to ravnatelj Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost Saša Medaković i time potvrdio navode Večernjeg lista da se u središtu Zagreba, u IRB-u, čuva potencijalno opasan prirodni uranij te da ta lokacija nikako nije pogodna za stalno odlaganje nuklearnog materijala, u što se malo-pomalo pretvorio taj prostor za privremeno skladištenje.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Kada izbori? SDP i HNS neće doći k predsjednici na konzultacije

>>Istine i laži o učincima vlade Zorana Milanovića

>>Legende vjeruju košarkašima. Možemo i do finala

U prilogu Obzor:

>>Hrvatskoj prijeti ustavna kriza: izbori bi mogli biti poništeni

>>Nijemci za suočavanje s prošlošću Stasija daju više od 100 milijuna eura

Potražite paket - Večernji i Obzor, plus magazin Living za 12 kuna

Foto: VLm

Komentara 20

Avatar velika jabuka
velika jabuka
21:43 04.09.2015.

moraju se znati odgovorne osobe, kakav je to šlamperaj od ustanove i države?

DU
Deleted user
22:45 04.09.2015.

Vazno da imamo Drzavni zavod za nuklearnu sigurnost! Kako to gordo zvuci. Koliko imaju zaposlenih i sto uopce rade kad o nicemu nemaju pojma. Ne znas tko je od koga ludi. Imaju posao i sigurnu placu!

LA
LANA555
21:34 04.09.2015.

Katastrofa niko nije znao za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije