Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza
Povratak na članak

Slovenija ocrnjuje Hrvatsku, Srbija nam upućuje diplomatsku notu...

Unatoč gomilanju nesuglasica sa susjedima, ovaj državni vrh ipak je, kažu iz diplomatskih krugova, uspio održati odlične odnose sa SAD-om

Komentari 172

Avatar Le-Freak
Le-Freak
17:25 08.09.2017.

V . Pusic kao glas struke i razuma, zar moze smjesnije. Izetbegovic laze kada kaze da bosanski islamski ekstremisti nisu vrsili atentate. Jesu, i to u Rijeci a i u Bosni u Mostaru i srednjoj Bosni i to uvjek protiviv Hrvata. Ako je bilo 300 Bosnjaka u Siriji onda to ne znaci da su to jedini islamski ekstremisti u Bosni. Naravno da ih ima na tisuce to sama logika kaze i tu autor grijesi a predsjednica je u pravu.

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
17:07 08.09.2017.

Umjesto da srbijance svaki dan po novinama nazivamo agresorima, bosnjake nezahvalnim narodom a slovence uzurpatorima medjunarodnog suda, mi se svima izvinjujemo I radimo po njihovoj volji! Do kada....?

VL
PP
pp
17:10 08.09.2017.

Glupa analiza. Zaista glupa. Za niti jedan problem nije kriva Hrvatska već druga strana. 1. Slovenci su varali na arbitraži, uhvaćeni su. I umjesto da se pokriju po ušima oni navalili. NIšta mi tu krivi nismo osim što ne lajemo na sva zvona šta su napravili dok se i susjedi koji imaju obraz ko đon ne zacrvene. 2. BiH je leglo islamizma. To je činjenica. BiH i Čečenija imaju najviše boraca per capita na svijetu! A u BiH nije uračunato to da pola stanovništva ne čine muslimani. Od tih 300+ boraca je samo vrh sante leda, u BiH ima nekoliko tisuća selafija, a 10% muslimana ili 150 000 ljudi su simpatizeri radikalnih islamista u BiH. To je realna opasnost. I na to svi upozoravaju, od američkog zamjenika ministra vanjskih poslova do NATO generala. Bakir Izetbegović je islamist, simpatizer Muslimanskog bratstva iz Egipta i sultana Erdogana. Činjenica. I oni provode islamističku i veliko mulimansku državnu politiku u BiH. Nije Hrvatska kriva. Muslimani su. 3. O Srbiji ne treba trošiti riječi. Turci na steroidima. Lupetaju i laju, a u svemu su gori od Hrvatske. Kakve mrtve note?? U Hrvatskoj je 50 prosjednika spalili srpske novine, neš ti. Njima zastupnik u parlamentu Šešelj, pali hrvatsku zastavu i nikom ništa. Bivši predsjednik Nikolić im je četnički vojvoda, a sadašnji predsjednik Vučić je bio Šešeljev potrčko koji je 95' u Glini bulaznio o Velikoj Srbiji, a veliki diplomat i pomiritelj mali praseći Sloba Dačić je bio Miloševićev ministar poznat po esejima o Velikoj Srbiji.

VL
AR
aristip
17:25 08.09.2017.

Ako niti jedan od tih naših bajnih diplomata nije sposoban parirati jednom, ne baš osobito inteligentnom, Erjavcu pa kakvi su to kadrovi ?

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:07 08.09.2017.

Presuda Arbitražnog suda su nekim susjedima dala krila, zahvaljujući našim kilavim političarima. Za sada nas jedino Bog spašava, jer niti jedan od susjeda nije u pravu. Vrijeme je da naši političari promijene pristup problemima, kako bi se i njih čulo.

VL
PP
pp
17:16 08.09.2017.

I 4. stvar. Poljska i Mađarska su u pravu. Blesava stara Europa i Bruxelles je u krivu. I umjesto da Hrvatska jednom ima muda i pameti biti na pravoj strani, mi kukavice bi se trebali skrivati pred bedastim zapadnim liberalčićima koji 70 godina žive u miru i blagostanju pod staklenim zvonom i vjeruju u gluposti. Orban je u pravu, luda baba Merkel je u krivu. Činjenica. To nije za debatu. Ali su blesavi zapadni ljevičari zamjenili marksizam za globalizam i multikulturanost i sad zabijaju glavu u pijesak pred očitim slabostima i opasnostima koje njihove ideološke maštarije donose u stvarnosti. Multikulturalizam ne funkcionira. Kao ni komunizam. Ne funkcionira u stvarnosti. I Engleska ima problema sa NeEnglezima, Francuska sa neFrancuzima, a Njemačka sa NeNIjemcima. Ali zbog Drugog svjetskog rata i 1945. smo otišli u drugu blesavu krajnost i ne usudimo se reći istinu i činjenicu. A to je da je multikulturalizam opasan i štetan, a da nacionalne europske države u kojoj je domicilni narod 90% stanovništva, a živi u miru sa drugim nacionalnim europskim državama u međusodnoj suradnji na dobrobit svih riješenje. A da ne dovlačenje ne Europljana smrtna opasnost i za Europu i EU. I sad naš novinar koji nema svoje ja, nego je impresioniran Bruxellesom pokupio par blesavih teza tu trkelja nekakve analize.

VL
DO
dopizdilomi
17:32 08.09.2017.

Odmah u hitnu proceduru i proglasiti gospodarski pojas.

VL
DU
Deleted user
17:46 08.09.2017.

Totalna bahatost i šarlatanski pristup naših bajnih političara u rješavanju problema rezultat su našeg položaja u Europi. Njima je ipak najvažniji domaći rejting i održanje vlasti. Konkretni rezultati na vanjskom i unutrašnjem segmentu funkcioniranja države ravni su nuli.

VL
JU
juma
21:37 08.09.2017.

U diplomaciji zapravo nikad nije uspjesan onaj tko je najglasniji. Otuda bi i za nase susjede bilo dobro neka se smire i ne zivcane. Svojim histericnim i upadljivim ponasanjem puno vise govore o sebi nego o nama.

VL
NE
Necujato
01:53 09.09.2017.

Ma sve se dade prozvakati ali nemojte ovu vesnu pusic pitati o Hrvatskim interesima. Ona je Hrvatskoj nanijela vise zla nego i jedna arbitraza

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
17:49 08.09.2017.

Tako to biva kad se stvari i posa ne urade na vrijeme;nikome se ne popušta,imati svoj stav i držati do njega...,nami su i uvijek govorim najviši unutrašnji neprijatelji.Oni su crv koji nagriza zdravo i mlado drvo!!!Srbi ratna šteta?!

VL
MA
Marcone
17:18 08.09.2017.

Narod u kojem se psuje Boga nemoze napredovati. Židov svako jutro ustane i zahvali sto je živ i nitko in nista ne moze a same zivotinje oko njih.Jucer mi kaze kapelan sta hoces svi psuju po Bogu.Pogani smo braćo.

VL
Avatar BUJICA
BUJICA
17:01 08.09.2017.

Nije pametno kačiti se sa susjedima,ali da su odnosi s SAD dobri,to je pozitivno!

VL
Avatar jest
jest
19:39 08.09.2017.

Sve je to rezultat mlitave, moralne, diplomacije "po pravilima" a sasvim je jasno da u regiji kakva je naša diplomacija mora biti krajnje beskrupulozna, maliciozna, agresorska, jednom rječju podmukla i u samoj definiciji neprijateljska prema svim susjedima. Samo takva diplomacija je ujedno i uspješna diplomacija, možda je vrijeme da to shvate i naši diplomati. U diplomaciji nema finoće, poštenja, pravila, prijateljstva ni osjećaja već rat svim sredstvima a koja su to, mogli smo vidjeti i u slučaju slovenskog kompromitiranja arbitraže kao i u slučaju kriminala u MOL-u i lobiranja oko toga po svijetu. Nemoral, samo nemoral prolazi u tom svijetu, trebamo se ugledati na susjede.

VL
Avatar whitesox
whitesox
17:11 08.09.2017.

sve je to rukopis istočnih susjeda,i erjavec i izetbegović a o notarima da i ne pišem

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:17 08.09.2017.

A jakih li i poštenih susjeda, sve lopov do lopova.

VL
JU
jujo1
21:43 08.09.2017.

Ma pustite u racku Sloveniju i Srbiju,pa onda vi njih zajebavajte.

VL
DU
Deleted user
23:59 08.09.2017.

Koliko su zamaha u hrvatskoj zauzeli petokolonasi i ucjenjivaci da mi i ne mozemo voditi vanjsku politiku jer se moramo baviti naredbama pupija stromara radina i ostali, to treba prvo rijesiti u drzavi pa odvjetnistvo ustavni sud itd. pa tek se poceti baviti sa susjedima ne milovanjem.

VL
IL
ilija65
10:58 09.09.2017.

slovenci nas blate i sikaniraju ucjenjuju vec 10 godina a ovi im jos lizu guzicu,i to ne prestaje.sad krenuli i bosanci zayebavat,bas me zanima sljedece .zar nije bolje bit posvadjan sa svim susjedima?

VL
TT
tTony
02:24 09.09.2017.

Nema predaje ... ljubomorni mogu skakat u ledenu vodu...

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.