Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARADIO OPOMENU

Državni odvjetnik vještaku: Vi nemate pojma

zvonko ivić
Željko Mršić/PIXSELL
29.04.2013.
u 10:56

Branko Šimara, svjedok obrane, rekao je da je istodobno s požarom na Kornatu požar buknuo i kod Vodica

U nastavku suđenja bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za kornatsku tragediju ponovno je svjedočio vještak Branko Šimara. On je na prethodnom ročištu suđenja jedinom optuženom za kornatsku tragediju rekao da je policija trebala podnijeti još kaznenih prijava, no da su mu iz MUP-a rekli da je DORH zabranio podnošenje novih kaznenih prijava koje bi išle u korist Dražena Slavice.

Branko Šimara, svjedok obrane, na upit što je Slavica trebao napraviti nakon dojave o velikom požaru na suđenju u ponedjeljak rekao je da je istodobno s požarom na Kornatu požar buknuo i kod Vodica.

– Požar je kod Kornata bio vrlo brz i bez zračnih snaga nije se mogao ugasiti, a isprva mu i nisu dali kanader iako ga je tražio. Taktika gašenja ovakvog požara je suradnja zračnih i zemaljskih snaga i to je primijenio Slavica tražeći i kanader. Pilotu kanadera, kada je krenuo gasiti požar na Kornatu, nitko se nije javio jer nije bilo komunikacije pa je gasio oko dva kilometra dalje – rekao je Šimara, kojeg je zastupnik optužbe na prošlom ročištu nazvao navodnim vještakom. Nakon što je vještaku na novom ročištu rekao da nema pojma, državni odvjetnik Zvonko Ivić dobio je opomenu suca.

>> Vještak: Iz helikoptera u kojem su bili vatrogasci nije curilo gorivo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije