Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNA DRAŽBA

Država na službenim vozilima zaradila 200.000 eura: 'To je mačak u vreći, na nekom dobijemo, na nekom izgubimo'

Zagreb: Održana javna dražba vozila u vlasništvu države
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/24
03.03.2024.
u 07:44

Do vozila se dolazi po principu viđeno-kupljeno. Nemoguće ga je provjeriti, upaliti ili vidjeti stvarnu kilometražu.

Policija, razna ministarstva i pošta održali su u subotu javnu dražbu velikog broja starih vozila. Uprihodili su u državnu blagajnu 200.000 eura. U ponudi je bilo 130 vozila različitih kategorija i cijena. "Velik je odaziv, velika je ponuda vozila, zastupljeni su svi segmenti vozila, motocikli, mopedi, preko osobnih automobila, gospodarskih vozila, pa do radnih strojeva, ujedno jedan radni stroj je postigao najveću cijenu na ovoj dražbi - 14.200 eura", rekao je Mario Perić, organizator licitacije.

Do vozila se dolazi po principu viđeno-kupljeno. Nemoguće ga je provjeriti, upaliti ili vidjeti stvarnu kilometražu. "Dolazim već par godina, zadovoljan sam. Kupio sam nešto što sam mislio i nešto što nisam, uglavnom kupio sam dosta vozila. To je mačak u vreći, mi dosta vozila iskoristimo za dijelove pa tako na nekom dobijemo, na nekom izgubimo, u suštini dobijemo kad gledamo što smo sve kupili", poručio je za Dnevnik.hr. jedan od kupaca Mario Čutura.

Za sudjelovanje je potrebna jamčevina. Ako ništa ne kupite, ona vam se vraća. "Cijene su otišle bar za ova tri predmeta koja sam licitirao, dva motora i jedan auto, otišle su po nekoj tržišnoj vrijednosti ovdje na žalost na licitaciji kad dođete gledati auto, ne možete vidjeti što je, ne možete probati, ne možete se uvjeriti vrijedi li te novce, tako da je to rizik", objasnio je jedan od kupaca Hrvoje Čižmek.

Iskusno oko rizik kupovine može dobro procijeniti. Uglavnom je riječ o ljudima iz struke. "Ljudi kupuju po desetak automobila, kupuju za dijelove, prepravljaju, preprodaju, zarade. Morate imati uz sebe mehaničara koji se dobro razumije pri pregledu, dan prije je pregled svih vozila, morate imati nekog tko se razumije", istaknuo je kupac Ivan Šućur. "Motore smo gledali, ali je cijena otišla skoro da ga kupiš drugdje složenog", požalio se kupac Roman.

VEZANI ČLANCI:

Zagreb: Održana javna dražba vozila u vlasništvu države
1/24

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije