Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio i 15 dana u zatvoru

Država muškarcu trajno oduzela Mercedes. Evo zašto je zaradio takvu drastičnu kaznu

Šibenik: U  policijskoj akciji „Dan ljubaznosti u prometu“  savjesnim voza?ima uru?ene  nagrade
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
02.05.2023.
u 12:46

Visoki prekršajni sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Novom Zagrebu, a njenom pravomoćnošću trajno i bez naknade automobil je oduzet u korist Republike Hrvatske.

Kako je izvijestila zagrebačka policija jednom vozaču trajno je oduzeto vozilo u korist Republike Hrvatske. A sve se dogodilo još 8. veljače 2022. godine oko 12.25 sati u Zaprešiću na Trgu mladosti. Naime, 53-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka. Dolaskom do kućnog broja 9, tijekom nadzora prometa, zaustavili su ga policijski službenici. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljena 22 negativna prekršajna boda.

"Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao te je nadležnom sudu predloženo trajno oduzimanje navedenog vozila jer je uporabljen za počinjenje prekršaja, a postojala je opasnost da će ponovno biti uporabljeno za kršenje propisa", priopćila je zagrebačka policija.

Nadalje, devet dana kasnije na Općinskom sudu u Novom Zagrebu vozač je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena kazna zatvora od 15 dana, koju je vozač i izdržao. Presudom mu je također trajno i bez naknade oduzet osobni automobil marke Mercedes.

U subotu, 29. ožujka Visoki prekršajni sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Novom Zagrebu, a njenom pravomoćnošću trajno i bez naknade automobil je oduzet u korist Republike Hrvatske.

Video: Neobičan incident u Splitu: Pogledajte što je srušilo vozača motora

Ključne riječi

Komentara 2

BA
Barba56
20:13 02.05.2023.

Hoce li drzava i Filipu Mihalicu oduzeti njegov vozni park ?

ZI
ziva___istina
15:34 02.05.2023.

Pametno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije