Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati traže hitne mjere za kutinsku tvornicu

Država mora naći rješenje za Petrokemiju i 2500 radnika

petrokemija
arhiva VL
16.11.2009.
u 12:07

S obzirom na to da je Republika Hrvatska drugi najveći dioničar u Ini, kao i većinski vlasnik Petrokemije, Vlada treba preuzeti odgovornost za situaciju nastalu jednostranim raskidom ugovora, upozorili su sindikati.

Predsjednici hrvatskih sindikalnih središnjica iz SSSH, NHS-a, MHS-a, HUS-a i URSH-a zatražili su od predsjednice Vlade Jadranke Kosor da najkasnije do srijede, 18. studenoga 2009. godine, organizira razgovor s predstavnicima kutinske Petrokemije kako bi se pronašlo rješenje o nastavku nesmetane proizvodnje i otklonili razlozi organiziranja prosvjeda što ga najavljuje Stožer za obranu Petrokemije.

Stožer za obranu Petrokemije još od kraja listopada bez uspjeha pokušava dogovoriti sastanak s premijerkom i nadležnim ministrima, a vezano uz problem jednostrana i neopravdana raskida ugovora o opskrbi plinom Petrokemije.

S obzirom na to da je Republika Hrvatska drugi najveći dioničar u Ini, kao i većinski vlasnik Petrokemije, Vlada treba preuzeti odgovornost za situaciju nastalu jednostranim raskidom ugovora, upozorili su sindikati.

Prekine li se isporuka plina Petrokemiji, u pitanju je 2500 radnih mjesta. U subotu 14. studenoga 2009. godine predstavnici stožera upoznali su predstavnike hrvatskih sindikalnih središnjica s nastalom situacijom te poduzetim mjerama kako bi se situacija riješila, a predstavnici središnjica obećali su pomoći u rješavanju problema, kako bi se proizvodnja u Petrokemiji nastavila bez ucjena i opstrukcija.

Komentara 6

OB
-obrisani-
13:55 16.11.2009.

37h1c4l si malo blesav,sigurno si i radio kratko kad si lijenčina

37
37h1c4l
13:37 16.11.2009.

radio sam u ini petrokemija kutina, kratko, preko privatnika koji sa njima surađuje, i osobno neznam na koji način oni zarade sebi plaću . svi su na poslu do 7 i 30 , zatim imaju pauzu do 9 , rade do 10 pa idu na gablec do pol 12 . nakon toga rade još do 13 sati i onda se spremaju za odlazak kućama. ovo što sam sad rekao , rekao sam bez pretjerivanja , vjerujte mi .

37
37h1c4l
13:39 16.11.2009.

za nepovjerovati koja je razlika između tvrtke koja je djelom ili potpuno u vlasništvu države i tvrtke koja je privatna. nije ni čudo što nam država propada pored tako profitabilnih državnih poduzeća...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije