Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbojništvo kod Đakova

Bivši zaštitar Ilija Ćorić dobio mjesec dana istražnog zatvora, DORH objavio detalje

Zbog razbojništva kod Đakova priveden bivši zaštitar Ilija Ćorić
Foto: Suzana Lepan Štefančić
1/6
24.10.2019.
u 15:16

Pretpostavlja se da su dvojica, koja su s kalašnjikovima doslovce izrešetala zaštitarski Caddy, imala pomagača koji ih je u vozilu čekao u šumi

Sudac istrage osječkog Županijskog suda danas je odredio jednomjesečni istražni zatvor 23-godišnjem bivšem zaštitaru tvrtke Aleph Tau Iliji Ćoriću za nedavno razbojništvo i ozljeđivanje dvojice bivših kolega kod Osijeka, doznaje se na sudu.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog tužiteljstva i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja kaznenog djela te zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. s obzirom da još nije dovršeno kriminalističko istraživanje nad supočiniteljima, kazao je Hini glasnogovornik Županijskog suda Miroslav Rožac. Dodao je da se osumnjičenika tereti za razbojništvo i pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja, za što je zapriječena kazna dugotrajnog zatvora.

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva i kaznenog djela protiv imovine razbojništvom, provedeno ispitivanje osumnjičenika. Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnji osumnjičenik, zajedno i po prethodnom dogovoru sa, za sada, dvije nepoznate osobe, 21. listopada 2019., na lokalnoj cesti 44109 između Koprivne i Hrastina; u nakani da dvojicu zaštitara jednog zaštitarskog društva liše života i oduzmu im sve stvari i novac koji pronađu; maskirani kapama "fantomkama" na glavama i naoružani automatskim vatrenim oružjem nepoznate marke, presreli osobni automobil u kojem su bili navedeni zaštitari i prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji. Osnovano se sumnja da su rafalno pucali iz navedenog vatrenog oružja u smjeru vozila te nakon zaustavljanja vozila izvukli zaštitare van, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak u iznosu od 773.957,92 kuna. Jedan je zaštitar (1991.) zadobio više prostrijelnih rana obje potkoljenice, a drugi zaštitar (1978.) strijelnu ranu lijeve natkoljenice odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke intervencije. Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela", priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

– Kod ovakve kvalifikacije kaznenog djela, za koju se sumnjiči mojeg branjenika, očekujem privođenje sucu istrage. Nije se branio šutnjom, iznosio je obranu. Mogu vam još jedino reći da moj branjenik dosad nije osuđivan – kazao nam je ranije kratko Zoran Mataić, odvjetnik osumnjičenog Ćorića.

No, 23-godišnjakov prijatelj i također bivši zaštitar, 38-godišnjak, pušten je kući. Naime, kako smo doznali još jučer, što je više odmicala istraga, sve je manje bilo indicija koje su upućivale na upetljanost 38-godišnjaka u zločin, a sve je više strelica vodilo prema 23-godišnjaku.

No, istodobno s puštanjem 38-godišnjaka, uhićen je drugi osumnjičenik za svirepo razbojništvo, a navodno je uhićena i treća osoba. Pretpostavlja se, naime, da su dvojica koji su s kalašnjikovima doslovce izrešetali zaštitarski Caddy imala pomagača koji ih je u vozilu čekao u šumi.

Policija dalje intenzivno traga i provodi kriminalističko istraživanje, koje definitivno još uvijek nije pri kraju.

Podsjetimo, dvojac je uhićen u utorak navečer u brodskom prigradskom naselju u akciji specijalne policije.

Da njegov sin nije ništa kriv, kazao nam je i otac 38-godišnjaka čije je uhićenje izgledalo kao u filmovima. Otac kaže da je gledao televiziju kada su mu u kuću upali maskirani policajci s dugim cijevima.


– Izvukli su me van, bacili na tlo, stavili mi ruke na leđa, a jedan od njih stavio mi je nogu na leđa. Supruga je počela plakati, na što joj je jedan od maskiranih rekao da ušuti. Ušli su mi u kuću, razbili su mi troja vrata i sve stvari razbacali. Pitali su me gdje mi je sin, rekao sam im da mislim da je kod bake, kod koje živi – ustvrdio je otac osumnjičenog dan nakon pretresa.


On to nije napravio, kao što nije počinio ni kazneno djelo zbog kojeg je otpušten, jer je htio zaštititi svojega kolegu. Svu krivicu preuzeo je na sebe – dodao je.


Podsjetimo i da je već pri prvom valu uhićenja pronađena određena svota ukradenog novca.

Ključne riječi

Komentara 2

KU
Kultura
15:49 24.10.2019.

Razumijem da ides u pljacku ali da pucas po neduznim ljudima, nek ti se Bog smiluje.

Avatar sv.ilija
sv.ilija
15:52 24.10.2019.

Iliju u zatvor a zaštitarsku tvrtku ugasiti to je najgora zaštitarska tvrtka u županiji a vjerovatno i u cijeloj slavoniji oni ne mogu prevoziti piliće iz Argusa a kamoli vreće sa novce uvjeti su im katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije