Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velik oko 3 metra

Dron se srušio na kuću u Kosovskoj Mitrovici: 'Nije sličan onom koji je pao u Hrvatskoj'

Kosovo: Na prijelaz Jarinje stigle jedinice KFOR-a
M.M./ATAImages/PIXSELL/Ilustracija
23.03.2022.
u 21:38

KFOR je za portal Telegrafi potvrdio da dron pripada njima. Kako su naveli, srušio se zbog kvara, no nitko u incidentu nije ozlijeđen

Bespilotna letjelica (UAV) srušila se danas oko 14 sati na privatnu kuću u Kosovskoj Mitrovici. 

KFOR je za portal Telegrafi potvrdio da dron pripada njima. Kako su naveli, srušio se zbog kvara, no nitko u incidentu nije ozlijeđen. 

- Dron je provodio rutinsku misiju praćenja u svrhu podrške aktivnostima KFOR-a, u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1244 iz 1999. godine, kojom se KFOR-u nalaže da osigura sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu - navode. 

Vlasnik kuće u koju se srušio dron izjavio je da je dron prvo udario u balkon, a potom pao na tlo. Prema njegovim riječima, dron je bio velik oko tri metra.

Stručnjak za sigurnost Fadil Kajtazi osvrnuo se, navodi Telegrafi, na specifikacije letjelice. 

- Dron nije sličan onom koji je pao u Hrvatskoj. Ovo je taktički dron, leti do 40 kilometara od mjesta gdje se nalazi operater, na visini do 4500 metara. Ima električni motor s propelerom - naveo je.

VIDEO Zagreb: Premijer Andrej Plenković i nadležni članovi Vlade obišli su mjesto pada besposadne letjelice

Komentara 1

DU
Deleted user
22:57 23.03.2022.

Jel imao bombu sa eksplozivom ili bez , jel eksplodirala ili nije ,jel ostao bez benzina , zalutao ili pogodio u sridu, tko ga je poslao Ukrajinci, Rusi, Srbi ili Kosovari zna li se šta ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije