Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Mason

Dražen Jelenić vratio se na posao i zadržao se samo 10 min

Dražen Jelenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.12.2022.
u 20:06

Kazao je da je Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica, na godišnjem odmoru pa ga je primila njezina zamjenica Ksenija Pavić, koja mu je objasnila da joj je Hrvoj Šipek ostavila uputu prema kojoj se Jelenić ne može vratiti na posao jer je privremeno udaljen s dužnosti

Priča oko Dražena Jelenića, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, postaje tragikomična jer pokazuje da je Hrvatska zemlja u kojoj i institucija kao što je DORH očito smatra da ne mora provoditi odluke sudova. Što je paradoks malo većih razmjera jer je osnovni posao DORH-a zastupanje optužnica na sudovima koji po tim optužnicama donose presude, koje se moraju provesti.

Jednu takvu presudu nedavno je donio Visoki upravni sud, koji je presudio da se Jelenić mora vratiti na posao. Sukladno tome, bivši prvi čovjek DORH-a, koji je suspendiran zbog članstva u masonskoj loži, danas je došao u DORH. I tamo se zadržao svega deset minuta. Zašto, objasnio je sam. Kazao je da je Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica, na godišnjem odmoru pa ga je primila njezina zamjenica Ksenija Pavić, koja mu je objasnila da joj je Hrvoj Šipek ostavila uputu prema kojoj se Jelenić ne može vratiti na posao jer je privremeno udaljen s dužnosti, a zadnja takva odluka traje do 13. siječnja.

– Smatra da odluka Visokog upravnog suda ništa ne mijenja i da sam i dalje suspendiran pa su me zamolili da napustim prostorije DORH-a – rekao je Jelenić za HRT. U međuvremenu Vrhovni sud nedavno je opet ukinuo odluku Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) iz srpnja prema kojoj je Jelenić proglašen stegovno odgovornim jer je zatajio da je mason. Hrvoj Šipek očito se hoće riješiti Jelenića, no problem za nju leži u činjenici što masoni nisu zakonom zabranjeni i nema propisa koji zabranjuje članstvo u masonima bilo kome pa ni Jeleniću.

VIDEO Ovo su važne stvari koje nas čekaju u 2023., posebno pravilo vrijedit će za bankomate do travnja.

Komentara 4

Avatar joshan
joshan
21:32 27.12.2022.

neće masoni propast,neboj se....braća drže jedni do drugih

JU
juma
02:08 29.12.2022.

Samo se vi zezajte. Zbog ovoga su me banirali na dvije godine. Napisao sam kako u ovoj državi ništa ne funkcionira, pa se i članovi masonske lože, umjesto tajnosti radije prepucavaju preko medija

VI
vidum
07:34 28.12.2022.

Na Banovini fali zidara. A čovik je slobodan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije