Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Bošnjaković:

'Mi smo već donijeli zakon koji sadrži sve iz Istanbulske konvencije'

Dražen Bošnjaković
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
09.03.2018.
u 16:52

Na izričito pitanje od kojih to dijelova Istanbulske konvencije bi se Vlada ili Sabor imali potrebu ograditi, ministar Bošnjaković izbjegao je dati odgovor

- Mi smo već donijeli zakon koji sadrži sve ono što Istanbulska konvencija zahtijeva i propisuje - izjavio je danas ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, zvučeći kao da umanjuje značaj ratifikacije same konvencije koju je premijer Andrej Plenković najavio samo dan ranije.

Ministar, koji je u Bruxellesu sudjelovao u radu Vijeća EU i u stanci tog sastanka odgovarao na pitanja novinara, nije želio odgovoriti na pitanja o tome može li Hrvatski sabor uz ratifikaciju Istanbulske konvencije usvojiti i određene ograde ili rezerve prema sadržaju te konvencije. 

- Jedno od važnih pitanja Istanbulske deklaracije je upravo zaštita žena i Ministarstvo pravosuđa je uputilo u proceduru, a Hrvatski sabor proveo proceduru izglasavanja zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. S tog aspekta ta mjera je već implementirana i ona i bez ratifikacije u našem pravnom sustavu živi. Mi smo, dakle, već unijeli u naš sustav sve oblike zaštite od nasilja u obitelji - rekao je Bošnjaković. 

Na izričito pitanje od kojih to dijelova Istanbulske konvencije bi se Vlada ili Sabor imali potrebu ograditi, ministar Bošnjaković izbjegao je dati odgovor tvrdnjom da je već odgovorio da je, barem što se njegovog Ministarstva pravosuđa tiče, najveći dio konvencije već implementiran u hrvatskom pravnom sustavu

Dražen Bošnjaković
1/25

Komentara 10

Avatar navijač
navijač
18:19 09.03.2018.

Zakone o zaštiti žena je imala svaka demokratska država i prije ove Istambulske laži.Nije u pitanju zaštita žena.

GU
Gustirna
19:05 09.03.2018.

Znadu pederi ,lezbe i pefogili sto ste vi donijeli u zakonima ali to njima nije dovoljno...njima trebaju rodni zakoni koje im istanbulska garantira...

DU
Deleted user
22:48 09.03.2018.

Šta ima istambulska konvencija zahtjevati ili tražiti? Ko su ti ljudi uopće? Neovisnoj državi nitko nije nadređeni. Mi imamo svoje zakone. Otpiliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije