Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eutanazija

Draža mu je smrt nego zatvor

Frank
Foto: Deutsche Welle video screenshot
09.12.2014.
u 13:50

O eutanaziji se u Europi vode kontroverzne rasprave. No imaju li i teški kriminalci, koji zbog zločina služe dugogodišnje zatvorske kazne, pravo na odlučivanje o vlastitoj smrti?

Smrt zbunjuje ne samo djecu nego i odrasle. Čovjek jednostavno nestane, kao da ga netko ugasi.

Tko taj fenomen uopće može dokučiti i pojmiti u svoj njegovoj dimenziji, neovisno o tome vjeruje li i u što vjeruje? Upravo to gašenje, nestajanje je ono što žele mnogi očajni ljudi koji boluju od neizlječivih bolesti. Htjeli bi umrijeti dostojanstveno i ne žele godinama u mukama čekati spasonosni kraj.

O eutanaziji se u Europi vode kontroverzne rasprave. Belgija je glede toga jedna od najliberalnijih zemalja. No imaju li i teški kriminalci, koji zbog zločina služe dugogodišnje zatvorske kazne, pravo na odlučivanje o vlastitoj smrti?

>> Hrvatski znanstvenici upozoravaju: Kloniranje je pred vratima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije