Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika evakuacija zbog poplava

Dramatično stanje u Sydneyu: 'Ovo se događa jednom u 100 godina'

Poplava u Sydneyu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.03.2021.
u 07:27

Jonathan How iz australske meteorološke službe kazao je da je osim kiše problematičan i „snažan vjetar“ .

Dijelovi sjeverozapada Sydneya evakuirani su u nedjelju usred noći zbog opasnosti od poplava uzrokovanih snažnim kišama. Upozorenja o poplavama na snazi su u najmanje 12 područja Novog Južnog Walesa (NSW), najmnogoljudnije australske savezne države u kojoj živi 8 milijuna ljudi. 

Vlasti su naredile evakuaciju za sve u nizinskim područjima. Premijerka NSW-a Gladys Berejiklian upozorila je da je se takve vremenske neprilike događaju „jednom u 100 godina“, prenosi BBC.  

Jonathan How iz australske meteorološke službe kazao je da je osim kiše problematičan i „snažan vjetar“ .

On je dodao da će se snažne kiše nastaviti kroz ostatak nedjelje te da bi dijelovi Sydneya i okolice mogli imati i do 200 milimetara oborina. Hitne službe objavile su da su preko noći primile oko 600 poziva upomoć, a više od njih 60 bilo je zbog poplave. 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajbum
11:34 21.03.2021.

Global warming u australiji kazu bice suse i pozari. Zato ih je ovo iznenadilo

LA
lajh1985
10:13 21.03.2021.

vidim da se ne brimu previse...svaki telefon u ruku i to je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije