Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U REKORDNOM VREMENU

Dramatična večer u osječkoj bolnici: Tim mladog liječnika spasio dječaka (14) koji se gušio kikirikijem

Facebook/Matej Šapina
28.08.2022.
u 20:21

U samo deset minuta Šapina je zajedno sa svojim timom uspio spasiti dječaka koji je već iduće jutro bio pušten iz bolnice, bez upotrebe respiratora i intubacije

Sretan završetak jedne dramatične priče dogodila se prije otprilike dva tjedna u Osijeku, kada je predstojnik Klinike za pedijatriju Matej Šapina spasio život dječaku koji se gušio. 

Iako je vrijeme poziva toga dana Šapini bilo van radnog vremena, on je po primitku poziva odmah otišao u bolnicu kako bi pomogao  14-godišnjaku koji se počeo gušiti kikirikijem, prenosi Portal Zdravlje

''Pojavila se sumnja da je dječak udahnuo strano tijelo, a kako je jeo kikiriki bilo je vrlo vjerojatno da je udahnuo njega. Bio je uplašen, blijed, znojio se, otežano te plitko disao. Čulo se i tzv. "zviždanje" na jednoj strani. Zabrinjavajuće je bilo i to što je kratkotrajno poplavio i nismo u prvi mah znali je li kikiriki otišao lijevo ili desno ili čak ostao poprijeko. U tom slučaju ne može se ventilirati nijedno plućno krilo'', objasnio je Šapina. 

U samo deset minuta Šapina je zajedno sa svojim timom uspio spasiti dječaka koji je već iduće jutro bio pušten iz bolnice, bez upotrebe respiratora i intubacije. Radilo se o kikirikiju dugom jedan centimetar koji bi, kaže Šapina, bio smrtonosan za mlađu djecu. 

- Moram naglasiti da bi ta veličina kikirikija vjerojatno bila smrtonosna za dijete manje od godine. U ovom slučaju da nismo izveli hitnu bronhoskopsku intervenciju moguće je da bi došlo do ozbiljnih komplikacija - objasnio je.

Dječak je odmah nakon bronhoskopije izrazio želju za hranom.

- Za svime, samo ne za kikirikijem - kazao je kroz smijeh Šapina.

>> VIDEO Pogledajte ludu jurnjavu romobilom kroz naselje, auto ga jedva sustigao

Komentara 5

PO
poluprovokator
21:29 28.08.2022.

Čestitam timu i što manje hitnih intervencija vam želim!

LA
Larson
23:12 28.08.2022.

Svaka čast, bravo. Naš ponos!

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
21:45 28.08.2022.

Rutinska hitna intervencija, bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije