Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKI MEDIJI: IMA JOŠ OZLIJEĐENIH

Drama nakon pada gondole žičare u Tirolu: Otac (49) se bori za život, brat i djeca na intenzivnoj

Helikopter za spašavanje na austrijskom skijalištu
Caro / Sorge
09.01.2024.
u 23:00

Policija je večeras potvrdila da je 49-godišnji otac obitelji u kritičnom stanju i da se bori za život na Odjelu intenzivne njege Klinike u Innsbrucku, glavnom gradu austrijske pokrajine Tirol.

Kako večeras javljaju austrijski mediji, pozivajući se na policijske izvore, u stravičnoj nesreći u kojoj se je danas prijepodne u tirolskom skijalištu Hochoetz u Austriji s visine preko devet metara srušila u ponor gondola Ackerkogelbahna, četiri osobe su teško ozlijeđene.

Prema riječima zapovjednika tirolske policije Huberta Juena u gondoli su bili otac (49), dvoje djece (19-godišnja kćer i 20 godišnji sin) i navodno njihov stric (46). Svi ozlijeđeni su danski državljani, koji su bili na odmoru u Austriji.

Prema dosadašnjim informacijama stablo je palo na noseću sajlu zbog čega je gondola otkačila i pala.

Policija je večeras potvrdila da je 49-godišnji otac obitelji u kritičnom stanju i da se bori za život na Odjelu intenzivne njege Klinike u Innsbrucku, glavnom gradu austrijske pokrajine Tirol.

Dvije osobe prebačene su s helikopterom u klinku u Innsbrucku, a dvije u bolnicu u obližnji Zams. Prema navodima policije, ozlijeđene je spasio helikopter s užetom.
Neki austrijski mediji, među njima i dnevni list “Heute” navode kako su se naknadno javile još tri osobe da su ozlijeđene.

Navodno se među ozlijeđenima nalazi i jedan bračni par iz Njemačke: 62-godišnji muškarac i njegova 58-godišnja supruga, koji su bili u gondoli koja je bila ispred one koja je pala u ponor. Kako pišu mediji navodno je bračni par ozlijeđen kroz masivno njihanje gondole.
Ono što je policija potvrdila je da su supružnici njemački državljani i da su doživjeli težak šok, te još nisu mogli biti ispitani o nesreći i drami koja se je događala. Kako u provaliji tako i u zraku.

Tu je dramu za portal “20 Minuten” opisao i 23- godišnji Loran iz Nizozemske, jedan od svjedoka te jezovite drame, koji je bio u gondoli koja je bila iza one koja je pala, a u kojoj je bilo četvero danskih državljana.

VEZANI ČLANCI 

“Mi smo vidjeli gondolu koja je pala, kako dolje leži. Ljudi su vrištali i mahali tražeći pomoć”, ispričao je mladi Nizozemac.

O trenutku kada je gondola u kojoj je on bio prošla kroz mjesto na kojem je prethodno bila ona koja se je srušila Loran je rekao:

“Ono što smo realizirali je da dolje leži jedna gondola, ali teško je bilo prepoznati više pojedinosti. Naravno, da smo bili šokirani i da smo se nadali da se i naša gondola neće također srušiti u ponor”. Dodao je kako je odmah bilo potpuno jasno “da do gondole koja se je srušila ne vodi pista, i da će biti teško doći do ozlijeđenih”.

Loran je rekao kako je kabina u kojoj je on bio, uz jako ljuljanje ipak došla na gornju stanicu. I kako je odmah otrčao do osoblja i rekao im što se je dogodilo.

“Tek kada sam im ja rekao, da je jedna gondola pala, odmah su zaustavili žičaru”, istakao je mladi Nizozemac.

Kako piše Heute, švicarski stručnjak za žičare Reto Canale smatra da bi mogući uzrok nesreće mogao biti da je “čovjek zakazao”.

Kako je Canale rekao za “20 Minuten”, pad drveta na sajlu žičare trebao je u osnovi biti spriječen. Jer, kako je napomenuo, drveće u blizini žičare, treba se stalno pregledavati i ona stabla koja bi mogla pasti, na vrijeme odstraniti. Stručnjak smatra da ako neko drvo padne na sajlu od žičare, to upućuje na to da nije provedena odgovarajuća sječa drveća.

VIDEO Naoružani napadači upali u studio tijekom emisije uživo, prijetili voditeljima

Komentara 2

Avatar Asterix
Asterix
23:48 09.01.2024.

Nadam se da će se čovjek izvući i da će biti zahvalan Bogu da je pao u ponor od 9 metara umjesto u pravi ponor ili provaliju. Dometnuo bih da investitori olako postavljaju te žičare iznad stvarnih ponora i provalija.

JJ
jjurica
05:49 10.01.2024.

Da li će netko odgovarati za Sljemensku žičaru? Ista je stvar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije