Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IZRAELU

Drama na pisti: Avion kancelara Scholza evakuiran prije polijetanja zbog raketnog napada

German Chancellor Olaf Scholz visits Israel
Foto: POOL/REUTERS
18.10.2023.
u 07:24

Njemački kancelar bio je u posjetu Izraelu kako bi izrazio sućut nakon napada Hamasa. Nadao se deeskalirati tenzije u regiji te poboljšati humanitarnu pomoć palestinskim civilima u Gazi

Posjet Izraelu skoro je završio kobno za njemačkog kancelara Olafa Scholza, čiji je avion evakuiran u utorak navečer kada je aktiviran sustav zračne uzbune zbog raketnog napada. 

"Osobno sam vidio eksplozije na nebu kada je izraelska Željezna kupola (sustav protuzračne obrane) presrela dva projektila", napisao je jedan od njemačkih novinara koji su svjedočili događaju na društvenim mrežama. 

Fotografije i videozapisi objavljeni na društvenim mrežama pokazuju novinare u pratnji i osoblje njemačkog kancelara kako užurbano napuštaju zrakoplov. Osoblje je zatim prema uputama domaćina leglo na pistu, dok je Scholz navodno evakuiran u obližnje sklonište, navodi Politico.

Na sreću, putnici su se već nekoliko minuta kasnije ukrcali u avion, nakon dodatnih sigurnosnih provjera.

POVEZANI ČLANCI:

Njemački kancelar bio je u posjetu Izraelu kako bi izrazio sućut nakon napada Hamasa. Nadao se deeskalirati tenzije u regiji te poboljšati humanitarnu pomoć palestinskim civilima u Gazi. Do evakuacije zrakoplova je došlo prije putovanja u Kairo gdje se Scholz treba sastati s egipatskim predsjednikom Abdelom Fattahom El-Sisijem u srijedu.

U utorak navečer projektilom je pogođena bolnica u Gazi u kojoj su se sklonili civili. Prema lokalnim vlastima, broj preminulih u napadu prešao je 500. Hamas je za napad okrivio Izrael te najavio "dan gnjeva", dok Izrael tvrdi da su raketu ispalili palestinski militanti.

VIDEO Eksplozije diljem Gaze dok pomoć pristiže na granične prijelaze

Komentara 5

MA
Maksimiliano
09:56 18.10.2023.

šolciku u njemačkoj sada podržava manje od 10% birača i vodi ju u sigurnu propast, nešto kao i kod nas ap-a ...

Avatar Centurion
Centurion
18:59 18.10.2023.

Lice sve govori.

Avatar ZLO
ZLO
09:28 18.10.2023.

Jel se ukakio od straha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije