Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bili su neumoljivi

Drakonska kazna: Prošli kroz crveno u Grčkoj, uzeli im novac, tablice i dokumente

Gr?ka: Puni mjesec iznad Posejdonova hrama
Marios Lolos/XINHUA
14.07.2023.
u 13:58

Obitelj iz Srbije dobila je 700 eura kazne zbog prometnog prekršaja, a našli su se i u dodatnom problemu jer su im uzeli i dokumente i tablice s automobila

"Danas smo u Kalitei prošli kroz crveno svjetlo i dobili smo 700 eura kazne. Kad smo otišli u stanicu da se javimo, skinuli su nam i tablice s auta", požalila se žena iz Srbije na Facebook stranici Live from Greece, na kojoj ljubitelji Grčke iz te zemlje dijele iskustva i savjete. Ova srpska obitelj u Grčkoj je s djecom.

"Nakon što smo platili kaznu i uputili molbu za vraćanje tablica s dokazima o uplati kao i potvrdom bookinga da nam je danas posljednji dan aranžmana, rekli su nam da dođemo sutra u 10, a između redova da slobodno krenemo prema Srbiji, jer će nam zahtjev biti odbijen, rekla je i dodala da su im oduzeli i prometnu i vozačku dozvolu. Pitaju se mogu li putovati bez papira i tablica. Administratorica grupe napisala je kako su kazne za prekršaje u toj zemlji visoke. 

"No čini mi se da su na Kasandri baš neumoljivi oko oduzimanja vozačke dozvole. Iskreno, ne razumijem kako imaju prava strancima oduzimati vozačku i je li to po zakonu, jer mi je nevjerojatno da je tako nešto moguće", rekla je.

VEZANI ČLANCI:

Blic, koji je objavio priču, piše kako je prema važećem zakonu kazna za prolazak kroz crveno u Grčkoj 700 eura, ali i oduzimanje vozačke i tablice na 20 dana. Isti iznos plaća se i za prolazak kroz stop bez zaustavljanja te zbog bahate vožnje. Nedopušteno je pretjecanje 80 eura.

Kolike su kazne za prometne prekršaje u Hrvatskoj, čitajte OVDJE.

Komentara 9

BA
bajaiva1
23:56 14.07.2023.

nijedna drzava ne moze oduzeti vozacku dozvolu ako ju nije izdala. Moze samo izdati zabranu upravljanja vozilima u svojoj drzavi.

OB
Oblacni
17:44 14.07.2023.

Divlja zemlja Grcka, Niemci, a i nasi, strancu naplacuju dupli iznos kazne, ali tablice i dokumente im nitko uzeti ne smije!

Avatar votum
votum
15:31 14.07.2023.

Bravo za Grke. Kod nas bi jugobojna krenula u akciju pljuvanja po policiji, Dalmaciji i državi. Oni bi turistima prostrli i našu djecu da preko njih gaze, samo od muke što je more hrvatsko i samo hrvatsko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije