Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN PRIMORAC

'Politika je 'gadan posao' ali istodobno može mijenjati stvari

Dragan Primorac
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
20.12.2017.
u 17:11

Bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton jednom je prilikom rekao da je 'Dragan budućnost'

Dragan Primorac istaknuti je znanstvenik, pedijatar, forenzički stručnjak i genetičar. Primorac je osnivač Bolnice Sv. Katarine, Europskog centra izvrsnosti, autor je dvjestotinjak znanstvenih radova i jedan je od pionira u DNK identifikaciji skeletnih ljudskih ostataka iz masovnih grobnica. Ovaj bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske otkrio je što ga pokreće u životu i gdje pronalazi inspiraciju za daljnje djelovanje.

- Imao sam sreću da čitav život radim s ljudima koji su vizionari. U isto vrijeme imao sam jasan cilj u životu i nikad nisam gledao unatrag, na greške. Snovi se ne ostvaruju ako ne poduzmete nešto. Važno je imati dovoljno hrabrosti i volje za promijeniti stvari koje drugi smatraju nepromjenjivima - kazao je Primorac istaknuvši kako je na početku karijere shvatio kako će budućnost biti onakva kakvom je učinimo u sadašnjosti.

Bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton jednom je prilikom rekao da je 'Dragan budućnost'. 

- Veliki sam optimist, vjerujem da svi imamo mogućnost oblikovati našu budućnost koja može biti bolja i veća od onog što možemo zamisliti. Ne sumnjam da su ispred nas velike mogućnosti. Veliki udio tu imaju inovacije i edukacija - kaže Primorac.

U intervjuu za Wall street International je priznao kako je znanost bila i ostala njegov najveći izazov. 

- Istodobno, medicina je moja ljubav i strast, zahvalan sam što imam privilegiju pomoći drugima. Forenzika je za mene u potrazi za istinom i pravdom. Suprotno tome, politika je 'gadan posao' ali istodobno može mijenjati stvari, može služiti općem dobru i na kraju stvoriti bolju budućnost - zaključuje.

>> Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

Komentara 8

DU
Deleted user
18:03 20.12.2017.

Koliko ste vi napravili dok ste bili političar? I politika nije gadan posao, gadni su političari jer više nema časti, domoljublja, znanja, nego samo ovo što danas vidimo; grabi dok možeš i koliko možeš bez obzira što uništavaš većinu građana,na, što ostavljaš iza sebe dug, blato i jalovu zemlju.

PL
@ploto@
00:49 21.12.2017.

Primorac radi kao profesor na medicinskom fakultetu u Splitu i uz to je na čelu privatne bolnice čiji je većinski vlasnik jedan strani fond.Istovremeno lobira u Ministarstvu zdravstva za privatizaciju zdravstva po američkom modelu.Čim te Bill Clinton hvali i tapše po leđima,odmah znaš koliko je sati.

OK
okvarbudovič
15:23 25.12.2017.

politika je k.......a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije