Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidat HDZ-a

Dragan Jelić: Slavonski Brod je postao grad propuštenih prilika

Dragan Jelić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Slavonskog Broda
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
14.03.2021.
u 13:39

- Presporo napredujemo, stvarnih promjena nema, a svi drugi nas prestižu. I dalje nas svađaju sa svima jer tako vješto pokrivaju vlastitu nesposobnost i neznanje – poručio je Jelić.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Slavonskog Broda Dragan Jelić, aktualni državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, predstavljen je danas (nedjelja) na konferenciji za medije. Jeliću će to biti drugi pokušaj da na izborima sruši aktualnog brodskog gradonačelnika, nezavisnog Mirka Dusparu, koji je na vlasti već 16 godina. Prisjetivši se svoje prve političke utakmice iz 2013. godine, za koju tvrdi da mu je bila vrijedno iskustvo iz kojeg je puno naučio, Jelić je rekao kako Slavonski Brod, nažalost, u tih osam godina nije naučio puno.

- Presporo napredujemo, stvarnih promjena nema, a svi drugi nas prestižu. I dalje nas svađaju sa svima jer tako vješto pokrivaju vlastitu nesposobnost i neznanje. Slavonski Brod je postao grad propuštenih prilika – poručio je Jelić.

 

Kako je istaknuto na konferenciji, Jelić je osoba s više od 13 godina iskustva u svijetu poduzetništva i EU fondova, koji se u posljednje vrijeme na nacionalnoj razini istaknuo osmišljavanjem i provođenjem uspješnih nacionalnih EU projekata. Jelić je naglasio da i posljednjih godina obilazi Hrvatsku, sudjeluje u kreiranju i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, poput programa Zaželi ili mjera za očuvanje radnih mjesta. Obećao je zaokret u financiranju projekata, jer sada, prema njegovim riječima, EU fondovi dolaze u Slavonski Brod samo zahvaljujući državnim projektima.

Odgovarajući na pitanja novinara, Jelić je naglasio kako će jedan od njegovih prvih koraka po dolasku na mjesto gradonačelnika biti revizija poslovanja i potpora koje Grad Slavonski Brod daje poduzetnicima, posebno mikro, malim i srednjim.

Dragan Jelić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Slavonskog Broda
1/8

- Nažalost, prije osam godina bio sam predsjednik Gradskog vijeća dvije godine i nakon toga pratim kao pomoćnik ministra i državni tajnik ulaganja u gospodarstvo iz proračuna Slavonskog Broda. Mogu sa sigurnošću reći da, osim izgradnje stanova i tako dalje, u proračunu je za gopodarstvo i poduzetnike u osam godina izdvojeno ukupno nula kuna. Nemamo nikakve poticaje za novo zapošljavanje, samozapošljavanje, za žensko poduzetništvo, za zapošljavanje osoba s invaliditetom, za osnivanje tvrtki. Neka oslobođenja lokalnih nameta su na jako niskoj razini, tako da poduzetnici ne vide partnera u Gradu Slavonskom Brodu  – rekao je Jelić.

Komentara 2

FO
fortinaf
16:31 14.03.2021.

Samo naprijed DADO!!! Srušimo brodskog Bandića!!!

Avatar YUKA1962
YUKA1962
15:05 14.03.2021.

Svaka promjena je dobro došla!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije