Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi Đurđevdan

Dozvolu da ubije dali su mu jer ga nisu osudili kada je mene pretukao

'08.05.2011., Zadar / Zelengrad - Tesko ubojstvo 62-godisnjaka dogodilo se u Zelengradu nakon proslave Djurdjevdana. Dvoje pijanih muskaraca uz pomoc trecega zatukli su prijatelja koji je takodjer bio
Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'
1/3
09.05.2011.
u 20:17

Mitrović (56) je u noći na subotu satima zlostavljao 63-godišnjeg Mladena Divnića. Tukao ga je nogama i šakama, skakao mu je po tijelu i razbio na njemu stolac, vukao ga je po kamenjaru i usto zalijevao vrućom vodom

Ivi Mitroviću je zadarsko pravosuđe dalo dozvolu da ubije tog čovjeka u Zelengradu. Ovo su riječi Svetimira Brzoje, Zadranina kojega je Ivo Mitrović zvani Jovo, zajedno sa Stankom i Ivicom Šarićem, pretukao gotovo do smrti 1999. godine. No, Ivo Mitrović, za razliku od oca i sina Šarić, koji su osuđeni na 4,9 i 4 godine zatvora na zadarskom Županijskom sudu, u ponovljenom suđenju oslobođen je zbog "neubrojivosti".

Nije opasan za okolinu?

Mitrović (56) je, podsjetimo, osumnjičen da je u noći s petka na subotu tijekom Đurđevdana u Zelengradu, zajedno s Šimom Karamarkom (46), na smrt pretukao 63-godišnjeg Mladena Divnića iz Murvice pokraj Zadra. O divljačkom premlaćivanju Mladena Divnića svjedočili su Dara Gagić (71) i njezin sin Zoran (46), vlasnici kuće u Zelengradu u kojoj se dogodilo ubojstvo. Ispričali su da je pijani Mitrović Divnića tukao i zlostavljao od 19 sati do ranih jutarnjih sati, nogama, šakama, skačući mu po tijelu, razbijajući mu stolac na tijelu, vukući ga glavom po kamenjaru i polijevajući ga vrućom vodom. Nekoliko ga je puta prebacivao iz auta u kuću i ispred kuće i opet tukao, a starica i njezin sin od straha nisu zvali policiju. Divnić je preminuo u dva sata ujutro, a Mitrović i Karamarko te 81-godišnji Milenko O. koji je osumnjičen za pokušaj prikrivanja ubojstva, tvrdili su da je Divnić sam pao. Gagići su ispričali da je Karamarko pomogao Mitroviću u premlaćivanju Divnića, no istaknuli su da ga je zvjerski tukao uglavnom Mitrović. Isti taj Mitrović je, kako su potvrdili na Županijskom sudu, prvo bio osuđen za pokušaj ubojstva Svetimira Brzoje 2003. godine na 4,9 godina zavora zajedno s Šarićima, a presuda je godinu dana poslije postala i pravomoćna. No, nije otišao u zatvor, već je preko odvjetnika Marka Marinovića zatražio obnovu postupka zbog neubrojivosti, a čemu je udovoljio Vrhovni sud. Naposljetku je zbog neubrojivosti, ali i navodnog obrazloženja da nije opasan za okolinu, oslobođen 2009.

– Da su Mitrovića zatvorili nakon napada na mene, on sada ne bi ubio. On je bio pravosudni policajac i možda ga nisu osudili baš zato što je bio u sustavu. Ako je tada sudac Radman odlučio da je Mitrović bio neubrojiv, možda će i sada? Mitrović je tada našao nekog vještaka starca koji ga je vještačio da je neubrojiv i vadio se na PTSP i ne znam što još – kazao nam je Brzoja.

Bio vođa napadačima

– Čak je i govorio da ga pratim i prijetim da bi dokazao da je neubrojiv, a to nije točno. Zapravo je on bio vođa onima koji su me napali. Vidio sam ga zadnji put prije tjedan dana. Nikada mi se nije ispričao, a nisam to ni očekivao jer je on takav. Ali su zato sudac, državni odvjetnik i vještaci trebali znati da će on opet napasti – kaže Brzoja.

Komentara 25

OB
-obrisani-
21:04 09.05.2011.

Ovo je propust prvenstveno onih na koje ukazujem već jako dugo a to su su sudski organi za koje njihov predsjednik skače u lice ali nikad ne prizna pogreške! Bilo je tu raznih gluposti od izjednačavanja guranja prsta u anus sa rukovanjem ... pa da ne nabrajam. najgori vid sudskih odluka je uglavnom onaj koji kasnije liši nekog života upravo zbog glupavih sudskih odluka! neubrojivost nosi i pečat nekih drugih institucija a tu su i liječničke koje bi trebale malo kontrolirati rad sovih članova a pogotovo psihijatara koji su već prilično puta puštali \"neubrojive\" na slobodu a ovi radili recidiv! I naravno u krajnjem netko plati glavom ali ovi odgovorni nikad nikome ne odgovoaraju! Manijak je manijak i nema nacionalnosti ... to bi bilo jako dobro shvatiti jer njemu je bitno nekog ugnjetavati da li je to u tom trenutku ova ili ona nacionalnost je stvar trenutka ali ... da se ne zavaravamo ... taj će ubiti i hrvata i njemca i bilo kojeg drugog jer njemu je to potreba nekog kinjiti i mučiti! Mene više zabrinjava što nitko nije reagirao ... dok nema reakcije to će se ponavaljati!

AL
alapača
21:42 09.05.2011.

a koliko je taj neubrojivi proveo vremena u psihijatrijskoj ustanovi nakon što je oslobođen zbog neubrojivosti? zašto o toj neubrojivosti nije svjedočio i vještačio njegov liječnik, nego neki starac-vještak? eblo nas poglavlje 23.

OB
-obrisani-
20:51 09.05.2011.

uzas....oba puta zrtve bile srbi i posle nije nacionalno motvisano... ma da....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije