Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otmica i ubojstvo

Doživotni zatvor za zlostavljanje i ubojstvo dječaka Mirca (10)

Olaf H.
Reuters/PIXSELL
29.09.2011.
u 18:20

Zbog težine zločina osuđenik tek nakon 15 godina može biti pušten na uvjetnu slobodu.

Čovjek koji je 10-godišnjeg Mirca iz Grefratha oteo, seksualno zlostavljao i ubio osuđen je na doživotni zatvor – epilog je to dvoipolmjesečnog sudskog procesa koji je njemačka javnost pratila sa zanimanjem. Zemaljski sud u Krefeldu zločin je ocijenio kao posebno težak, što znači da osuđenik tek nakon 15 godina može biti pušten na uvjetnu slobodu, prenosi Deutsche Welle.

Suđenje i nije bilo pretjerano neizvjesno, s obzirom na to da je 45-godišnji Olaf H. još prije suđenja priznao zločin, a i sama kazna mogla se predvidjeti jer je čak i obrana tražila doživotni zatvor, dok se borila protiv zahtjeva tužiteljstva da se zločin utvrdi kao posebno težak.

Ono što je javnost zanimalo bili su motivi koji su naizgled mirnog i nenasilnog zaposlenika telekoma doveli do počinjenja ovako strašnog zločina. Međutim, odgovora na kraju nije bilo. Olaf je brzo priznao ubojstvo, rekao je da mu je uhićenje došlo kao olakšanje, a zbog zločina, za koji je priznao da je neoprostiv i strašan, kaje se.

– To je noćna mora kojoj se ne mogu otrgnuti – piše u njegovoj završnoj izjavi pred sudom.

Zločin se dogodio 3. rujna 2010. godine kada je Mirca sreo na poljskom putu dok se dječak vozio biciklom kući. Ugurao ga je u svoj automobil i skinuo kako bi ga seksualno napastovao, ali je od toga odustao jer je shvatio "da to nije za njega". Na kraju ga je zadavio konopom jer ga "više nije mogao pustiti da ode." Uslijedila je petomjesečna potraga za malim dječakom u kojoj je sudjelovalo tisuću policajaca – bila je to jedna od najvećih policijskih potraga u njemačkoj povijesti. Olafu je policija na kraju u trag ušla na temelju rezultata analize DNK.

Komentara 6

OB
-obrisani-
18:44 29.09.2011.

da se ovo desilo kod nas za 2 godine bio bi vani-...

OB
-obrisani-
18:52 29.09.2011.

to sam ja osobno citao sam tu u vecernjem, ja to sve imam u glavi i new moram trazit-to je svakako \"velicanstveno\" kad novinari docekuju ubicu-koja je pravomocno bila osudjena-ZIVELI

FO
Foja
19:02 29.09.2011.

Ma,koji dozivotni zatvor?!Treba ga odmah na elektricnu stolicu!!!!Ne razumijem zasto se nekome tko je oduzeo nekome zivot treba dati druga sansa?!!!!Mozda je to djete moglo postati lijecnik koji ce jednog dana otkriti lijek protiv raka.....i spasiti milione ljudi!:(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije