Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bit će svega

Dosta vam je kiše i hladnoće. Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

U Zagreb je stigla najavljena promjena vremena
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
19.04.2021.
u 08:14

Idućih dana na kopnu promjenjivo, mjestimice s kišom, a povremeno su mogući i lokalni pljuskovi. Bit će i sunčanih razdoblja, osobito u srijedu, a temperatura zraka postupno će rasti, posebice od sredine tjedna

Danas će biti umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, vjerojatnijom u središnjim kopnenim predjelima te na jugu zemlje. Vjetar na kopnu slab, popodne u središnjim krajevima i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i još ujutro umjerena bura, od sredine dana zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 17°C, javlja DHMZ.

"Veći dio idućeg tjedna promjenjivo i nestabilno, često s kišom, ponegdje i u obliku pljuskova, osobito do četvrtka. Pritom će umjerene i jake bure biti još većinom do utorka ujutro, a u srijedu i četvrtak puhat će podjednako jako jugo, na kopnu jugozapadnjak. Krajem tjedna manje vjetrovito te uglavnom suho, pa i pretežno sunčano, posebice na Jadranu. Temperatura zraka bit će u porastu pa će krajem tjedna u većini krajeva vjerojatno biti oko prosječnih vrijednosti za ovo doba godine", sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremio mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Video: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan!

U nastavku tjedna promjenjivo

"Idućih dana na kopnu promjenjivo, mjestimice s kišom, a povremeno su mogući i lokalni pljuskovi. Bit će i sunčanih razdoblja, osobito u srijedu, a temperatura zraka postupno će rasti, posebice od sredine tjedna, kada će biti i sve izraženije južine. I na Jadranu promjenjivo i nestabilno, ali s više sunčanog vremena. Mjestimice će biti kiše, a u utorak na južnom dijelu i pljuskova s grmljavinom, koji su od srijede mogući i duž većeg dijela obale. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, još u utorak na sjevernom dijelu u početku bura. U srijedu će zapuhati jugo i jugozapadnjak koje će jačati, pa će u četvrtak mjestimice biti i jako", prognozirao je Dragojlović iz DHMZ-a.

Video: Znate li za što je sve dobra kora od naranče?

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar EtTore
EtTore
15:04 19.04.2021.

Pocela sezona!

AU
austrougarskigeneral
09:51 19.04.2021.

kiša je dosadila više hoću sunce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije