Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavio ga susjed

Dosjetljivi dječak (9) uz pomoć roditeljske ušteđevine zarađivao novac, evo kako

euri
Foto: DPA/PIXSELL
18.03.2019.
u 14:18

Dječak je vjerojatno povećao vlastiti džeparac, ali je roditelje olakšao za 260 eura

Devetogodišnji dječak dosjetio se povećati si džeparac pretvarajući se da je na ulici pronašao novčanice za što je kao pošteni nalaznik dobivao nagradu, ali nevolja je što je u svoje poslovanje uložio obiteljsku ušteđevinu, objavila je njemačka policija.

Policija u zapadnonjemačkom gradu Bad Vilbel objavila je u ponedjeljak da je dječak pronađen u subotu s torbom u kojoj je bilo 2700 eura.Taj je novac pripadao njegovim roditeljima koji o dječakovom businessu nisu ništa znali.

Tehnika se sastojala se u tome da domišljati dječak zvoni po susjedstvu pa kada mu otvore pruži novčanicu i kaže da ju je pronašao pred vratima.

Neki su susjedi radosno primili novac, ali jedan je pozvao policiju.

Dječak je vjerojatno povećao vlastiti džeparac, ali je roditelje olakšao za 260 eura.

Policija je apelirala na susjede da vrate novčanice. Nije željela nagađati zašto se dječak nije dosjetio izravno zagrabiti u obiteljsku ušteđevinu.

VIDEO Dječak dobio najbolji poklon za Božić

Ključne riječi

Komentara 5

LI
liliZG
15:16 18.03.2019.

podsjeća me na obiteljski biznis jedne naše zaštićene manjine.

NE
Neutralac
17:38 18.03.2019.

Tu mi sad nista nije jasno.... zasto ici kroz taj scenario.... ? Hmmmm... to nekaj ne stima....

Avatar Zgubider.
Zgubider.
19:55 18.03.2019.

To tak radi ADZ! Uzmu državni novac (mali od roditelja), raspišu natječaj za npr. bojanje tunela i od firme izvođača (u ovom slučaju susjeda) uzmu proviziju 40% (mali "nagradu" za "pronađeni" novac)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije