Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH zatražio ukidanje imuniteta

Josipa Rimac: Neću podnositi ostavku, HDZ: USKOK je u Milanovićevoj kampanji

Josipa Rimac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.09.2015.
u 20:25

MIP će o zahtjevu za skidanjem imuniteta raspravljati u četvrtak

USKOK je preko DORH-a danas od saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva zatražio skidanje imuniteta bivšoj gradonačelnici Knina koja je u petak postala saborska zastupnica, HDZ-ovoj Josipi Rimac.

Skidanje zastupničkog imuniteta se traži zbog nastavka istrage protiv Rimac koju je prošle godine pokrenuo USKOK, sumnjičeći zastupnicu da je kao gradonačelnica Knina neosnovano stekla stambeni prostor. Predsjednica MIP-a Gordana Sobol potvrdila nam je da je zaprimila zahtjev DORH-a te sjednicu MIP-a sazvala za četvrtak, tako da Sabor to može izglasovati u petak, posljednji dan rada ovog saziva Sabora.

Josipa Rimac, šefica HDZ -ove izborne kampanje, neće podnositi ostavku na tu funkciju budući da nema novih okolnosti u istrazi protiv nje, odnosno nije podignuta optužnica, a još manje postoji pravomoćna presuda. Jedina nova okolnost, kako nam je rekla, jest to da je sada saborska zastupnica, budući da je nedavno podnijela ostavku na mjesto gradonačelnice Knina zbog obaveza u kampanji, pa joj je skinut imunitet kako bi se istraga mogla nastaviti.

Podsjećamo, Rimac je najavljivala ostavku na sve funkcije u slučaju podizanja optužnice. I da stavi mandat na raspolaganje, vrh HDZ- sada je ne bi prihvatio. U HDZ-u istragu protiv nje tumače time da je USKOK u Milanovićevoj kampanji za izbore.  Podsjećaju da nitko nije kriv dok mu se to pravomoćno ne dokaže, a u slučaju takve presude za nju i bilo koga drugoga ne bi bilo mjesta. U HDZ-u kažu kako se nikada ne bi vodili logikom Andre Vlahušića kojeg je Kukuriku koalicija kandidirala na prošlim lokalnim izborima za gradonačelnika Dubrovnika unatoč pravomoćnoj presudi.

Inače, Rimac je u saborskim je klupama zamijenila Antu Jerolimova, koji je ostavku na zastupničku dužnost podnio nakon što je mu je travnju skinut imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

>> Uskok pokrenuo istragu protiv Josipe Rimac

>> 'Ako istraga dovede do optužnice, podnijet ću ostavku na sve dužnosti'

Komentara 194

MA
mategugich
19:33 22.09.2015.

Kukurikavci kad vide da gube izbore onda samo krenu u istrage protiv ljudih koji ce ih poraziti

BO
borovina1981
19:29 22.09.2015.

Bolje da se komunjare bave problemom migranata nego ovakvim spinovima. Totalno prozirno!!

BO
borovina1981
19:28 22.09.2015.

Skretanje pozornosti s bitnih tema. Udbaške fore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije