Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČINI

DORH odbacio Glavaševu prijavu protiv Fehira: 'Kako je onda mogao biti krunski svjedok?'

Branimir Glavaš
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
23.07.2020.
u 14:26

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu Branimira Glavaša protiv Krunoslava Fehira za teško ubojstvo i ratni zločin nad Čedomirom Vučkovićem 1991. u Osijeku

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu Branimira Glavaša protiv Krunoslava Fehira za teško ubojstvo i ratni zločin nad Čedomirom Vučkovićem 1991. u Osijeku.

Obrazložili su kako "prijavljeno kazneno djelo nije kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, kako je to opisano čl. 206. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku". Glavaševi odvjetnici takvu odluku smatraju nezakonitom i apsurdnom pa su uputili i pismo glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj-Šipek.

– Apsurdno je da to nije kazneno djelo koje se provodi po službenoj dužnosti, jer onda se postavlja pitanje na temelju čega je ranije pokrenut postupak protiv Fehira i kako mu je uopće dodijeljen status krunskog svjedoka. Naime, da bi uopće mogao biti krunski svjedok, protiv njega je morao biti pokrenut progon – stava je Filip Glavaš, sin i odvjetnik Branimira Glavaša.

Podnijeli su kaznenu prijavu za teško ubojstvo i ratni zločin protiv Fehira, dodaje, na temelju njegovih ranijih iskaza koje je dao "i u svojstvu okrivljenika, i u svojstvu krunskog svjedoka te, posljednje, običnog svjedoka".

– Vrlo je  detaljno opisao da je pucao u Vučkovića. Naknadno smo došli do medicinskog vještačenja koje potpisuje međunarodno priznati vještak iz Srbije, a gdje je utvrđeno da je Vučkovićeva smrt nastupila uslijed posljedica pucnjeva, a ne kiseline – dodaje Filip Glavaš.

Branimir Glavaš
1/3

Podsjetio je kako je Krunoslav Fehir u početku procesa za tzv. "slučaj garaža" bio krunski svjedok, no kasnije mu je Ustavni sud ukinuo taj status.

– Očekivali smo potom da će DORH nastaviti ranije započeti kazneni progon protiv Fehira. Kako se to nije dogodilo, mi smo ponijeli novu kaznenu prijavu, koja je sada odbačena – pojašnjava on.

– Pričekat ću da nova glavna državna odvjetnica do kraja kolovoza preuzme sve "konce" u DORH-u i sankcionira autore tog nezakonitog uratka, svu tu "razbojničku družinu" i "zločinačko udruženje" pod zaštitom države koje godinama zloupotrebljava pozicije, krši zakon i Ustav RH, a da im nitko ništa ne može.  U slučaju da to glavna državna odvjetnica ne učini do tada i ne postupi na način kako joj zakon nalaze, upoznat ću sa svim tim što DORH godinama nezakonito čini kompletnu hrvatsku i političku javnost, ali i institucije EU na čelu s Europskom komisijom i Europskim parlamentom, kao i Ured europskog javnog tužitelja u Bruxellesu – poručuje Branimir Glavaš komentirajući odbačenu kaznenu prijavu.

Komentara 2

NE
nemanatrag
14:35 23.07.2020.

Još ova priča nije otišla u zastaru!? Baš Glavaš nema sreće....

DU
Deleted user
15:22 23.07.2020.

Nadam se da će netko Glavašu omogućiti da sazna kakav okus ima akumulatorska kiselina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije