Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ AGROKOR

DORH: Nismo zaprimili odluku, ali smo upoznati sa sadržajem

Zagreb: Ivica Todorić dolazi na Optužno vijeće za Agrokor
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
06.11.2023.
u 17:46

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nije zaprimilo odluku Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske, ali je upoznato sa sadržajem objavljene odluke, objavio je DORH

O slučaju Agrokor, u kojem je Visoki kazneni sud danas objavio kako odbacuje ključno vještačenje protiv Ivice Todorića, naknadno se oglasio i DORH, navodeći kako još nisu zaprimili odluku Suda. Inače, Visoki kazneni sud odbacio je žalbu koju je podnio DORH na raniju odluku zagrebačkog Županijskog suda kojom je bilo utvrđeno kako vještačenje vrijedno više od milijun eura nije zakonit dokaz, čime je izvjesno kako će optužnica u slučaju Agrokor pasti. 

''Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nije zaprimilo odluku Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske, ali je upoznato sa sadržajem objavljene odluke. Nakon prouke odluke i u njoj iznesenih razloga zbog kojih Visoki kazneni sud Republike Hrvatske nije prihvatio argumente iznesene u žalbi nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, odlučit će se o daljnjem postupanju. Sukladno tome, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske će tada donijeti daljnje odluke, nastavno na ranije dane izjave i odgovore'', objavili su na svojim stranicama, a kasnije se oglasio i sam Ivica Todorić, navodeći kako im se ''sve urušilo kao kula od karata''.

Inače, da se ne radi o zakonitom dokazu, usprkos činjenici da se radi o najskupljem vještačenju u povijesti hrvatskog pravosuđa, godinama je tvrdila i Todorićeva obrana. Njegov branitelj Fran Olujić tu je tvrdnju ponovio i danas za Večernji list koji je, komentirajući najnoviju odluku, poručio kako sud ''mora odbaciti optužnicu'' jer se s ključnim vještačenjem više ne može ''ništa''.

- Ja se zaista nadam, u biti znam da tamo još uvijek ima vrlo kvalitetnih ljudi, pravih profesionalaca, dobrih pravnika, ja se samo nadam da će se netko tamo dozvati pameti i da se neće više na ovako nedopustiv način kockati novcem hrvatskih poreznih obveznika. Drugim riječima, da neće sada ponovno platiti neko vještačenje milijun ili milijun i pol eura novaca svih nas, a da od toga neće biti ništa - kazao je ranije Olujić. 

Inače, bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužiteljstvo, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV.  O osnovanosti optužnice od 459 stranica optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravlja od 2021.

Komentara 1

NE
Neretva93
18:54 06.11.2023.

Ovdje netko namjerno radi protiv Hrvatske,duboka država!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije