Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobičan hobi

Dopisuje se s predsjednicima, a zbog Gadafija ga je tražila CIA

Kenndeyjevi (1)
Foto: Arhiva VL
1/4
09.11.2011.
u 13:44

Schlamowitz ima 60 albuma prepunih korespondencije i potpisanih fotografija svjetskih vođa, filmskih zvijezda i sportaša

Stariji gospodin iz Brooklyna desetljećima se dopisivao sa svjetskim vođama među kojima su John F. Kennedy, ajatolah Homeini i nedavno preminuli Moamer Gadafi.

U skučenom brooklynskom stanu Louisa Schlamowitza potpisana fotografija američkog predsjednika Kennedyja visi iznad fotografije panamskog generala Manuela Noriege. Nixona je upoznao u Bijeloj kući nešto prije Watergatea, a britanska kraljica jedina mu je "pobjegla". Jedino ona nije osobno odgovorila 81-godišnjem lovcu na autograme. Barem još nije.

– Kraljica piše samo ljudima koje je upoznala – objasnio je za BBC Schlamowitz, cvjećar i veteran Korejskog rata.

Schlamowitz ima 60 albuma prepunih korespondencije i potpisanih fotografija svjetskih vođa, filmskih zvijezda i sportaša.

Sve je počelo 1953. kada je kao američki vojnik bio u Koreji, a jedan od suboraca predložio mu je da praznu božićnu čestitku pošalje predsjedniku Harryju Trumanu. Kada je stigao odgovor iz Bijele kuće, Schlamowitz je shvatio koji je njegov "poziv".

– Ne odgovara svatko na moja pisma, ali većina se ipak udostoji. Pišem im lijepe stvari, ali to ne znači da sam iskren – kaže Schlamowitz.

S obzirom na to da je Židov, zbog dopisivanja s bliskoistočnim vođama koji ne priznaju Izrael često su ga prekoravali rabini, a interes CIA-e, FBI-ja i Ureda domovinske sigurnosti privukao je dopisujući se s Gadafijem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije