Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIPLOMATSKE MJERE
Povratak na članak

Donosimo što ustvari znači rusko stavljanje Hrvatske na popis neprijateljskih zemalja

Vlada Ruske Federacije time je dopunila dekret tamošnjeg predsjednika Vladimira Putina donesenog 2021. ove godine mjerama protiv neprijateljskih država, odnosno onih zemalja koje "provode neprijateljske radnje protiv Ruske Federacije, njezinih građana i tijela"

Komentari 83

BU
Buterbur
16:16 22.07.2022.

Pa čak ni njihove pudlice iz pašaluka neće da rade o toj žabokrečini. Svi sanjaju zapad kojeg toliko mrze

VL
DU
Deleted user
16:31 22.07.2022.

To je divno, uvijek je biti dobro na pravoj strani u borbi ovaj puta protiv nacističke i fašističke rusije. Ja bi otišao korak dalje i povukao bi sve VISA-e izdane ruskim i bjeloruskim građanima.

VL
PR
prajdali100
16:38 22.07.2022.

Onako,čisto rekreativno,napadneš suverenu državu,njenim ljudima kažeš da su fašisti,pobiješ desetine tisuća ljudi,sravniš sa crnom zemljom cijele gradove,raseliš skoro 10.000.000 ljudi...i kada TI kažu da to nije u redu,kada žrtvi hoćeš da malo pomogneš,još si NEPRIJATELJ !!! Da taj sam.

VL
Avatar Storm95.
Storm95.
16:11 22.07.2022.

Ja se, od kad sam se probudila, osjećam nekako agresivno! Mislila sam da je od vrućine 🤯 kad ono službeni sam neprijatelj Putinovoj Rusiji 🙄 😱

VL
ŠT
štrik
16:55 22.07.2022.

Eto, sad je neprijateljstvo konačno i službeno proglašeno. I to od države koja je od prvog dana otvoreni neprijatelj Hrvatske.

VL
Avatar Asterix
Asterix
17:49 22.07.2022.

Nadam se i da će svojim Rusima zabraniti putovanja u neprijateljske zemlje. Niko normalan neće žaliti za njima... nekulturni i bahati na najjače.

VL
PO
Poskok
16:28 22.07.2022.

Kad se nadu zajednički interesi opet će biti sve u redu,za sada je tako i treba da tako ostane. Fašizam koji Rusija sprovodi treba osuditi.

VL
DU
Deleted user
18:17 22.07.2022.

24. veljače 2022. godine pukao je i raspao se oklop „prosvijećenog despota“ u koji se Putin umotao zadnjih dvadeset godina. Svijet jidi čudovište, sa svim njegovim suludim željama i nemilosrdnim odlukama. Monstruoznost je iz godine u godinu postupno rasla i jačala, hraneći se vlastitom apsolutnom moći, imperijalnom agresijom i ogorčenošću, pobuđenom ogorčenošću zbog raspada SSSR-a i mržnjom prema zapadnoj demokraciji. Sada Europa nema posla sa starim Putinom, nego s novim, koji je skinuo masku "poslovnog partnerstva" i "miroljubive suradnje". S njim je nemoguće živjeti u miru. U sada klasičnoj filmskoj trilogiji Petera Jacksona, Gospodar prstenova, u posljednjoj epizodi Frodo Baggins umjesto da baci prokleti prsten moći koji je donio toliko patnje i rata stanovnicima Međuzemlja. zadrži ga za sebe. Pod utjecajem prstena naglo mu se mijenja izraz lica i poprima prva obilježja čudovišta. Prsten moći ga preuzima.

VL
DU
Deleted user
17:13 22.07.2022.

Tragična hrvatska vanjska politika se i ovdje, umjesto diplomatske mudrosti, bezgranično svrstala uz anglosaksonske smjernice! Koja nije ni reprezentant općenarodnog stava, već političke, politikatske vrhuške, koja dugoročno šteti narodu i državi, ne samo u ovome. Ako ništa drugo, trebalo je uzeti u obzir tko nam je stvarno pomogao, a tko je zabio glavu u pijesak, tko čak i otvoreno odmagao, u doba Domovinskog rata. Barem ne srljati, nego diplomirati, poput i nekih susjeda nam, sjeverno, zapadno, istočno

VL
LE
Levanto
06:39 23.07.2022.

Teško je biti na strani okupatora, koji ne poštuje ni svoj potpis u svjetskom poretku. A milioni teško pate, a miljarde osjećaju posljedice.

VL
SM
Sivi_medvjed
17:45 22.07.2022.

Eto vidite u sto nas Plenkovic uvalio borac iz domovinskog rata..Znate sta to znaci mi smo medu prvin koji se takmicili bacit veliku Rusiju na kolina. Sto znaci medu prvima smo ako do rata dode gace na stap..Nema vise u rusiji neseg brenda Vegete niti Vina.Nema vise ni naftni polj Sibirski bjeli noci.A niti Sirijski naftni polja.Dzaba nam oblicat..Nema vise ni Skvera tisucu radnika bez posla.A niti Alu plasta koji je poslova vrhunski u rusiji niti Ruski najbolji gostiju..Eto vidite dokke nas Plenki doveo.Izgubljene milijarde..A ovdje neke sirovine sto pisu ne znaju da u Moskvi zivi blizu osam tisuca Hrvata...

VL
PK
Posljednji Komšikanac
17:20 22.07.2022.

Znači da će biti upostavljena redovna dronovska linija Rusija - Središnjica.

VL
MU
mala ulica
18:01 22.07.2022.

Bravo Storm, I ja se vodim osnovnom pristojnošću i drugačije ne želim živjeti. Narod/ljudi koji se predaju rade lošu djecu😉.

VL
AN
anahty
23:08 22.07.2022.

Donosi to da ruski radnici neće moći raditi za ove naše. Dobro, ovi naši ionako ništa ni ne rade u Rusiji trenutno, pa mogu čistiti i sami, te održavati, a ovi ruski koji su radili će ostati bez primanja. Osim, ako im Putin to neće kompenzirati.

VL
BU
Budni
13:18 23.07.2022.

Da više rusi ne budu mogli na naše more i da je sva imovina od njih u vlasništvu naše države!

VL
AR
Art
11:40 24.07.2022.

Pa svakim diktatoru su neprijatelji svi oni koji ne misle kao on . Zašto su u Rusiji pohapšeni svi koji govore protiv Putina ili protiv rata tj agresije na Ukrajinu.

VL
Avatar Cantor
Cantor
16:24 22.07.2022.

Neka netko obrazloži što je to Hrvatska dobila sa neizazvanim protjerivanjem Ruskih diplomata? Koji je nacionalni ili strateški interes sa time postignut? I da li bi tako postupila suverena zemlja? Ili je to postupak vazala koji ne mari za dugoročne posljedice ili potencijalne tragične implikacije takvih „harakiri” poteza? Što je od toga?

VL
TO
tomzag
17:40 22.07.2022.

Zato smo šutjeli kad je izvedena američka obojena revolucija Euromajdan 2014. zbog koje i imamo ovu situaciju u Ukrajini. Osam godina smo šutjeli.

VL
DU
Deleted user
18:23 22.07.2022.

Putin je jednom prilikom izjavio da je raspad Sovjetskog Saveza najveća katastrofa dvadesetog stoljeća a ustvari,to je bio najveći blagoslov za svakog normalno mislećeg sovjetskog čovjeka. Nema obitelji koju nije dotaknuo 'crveni kotač' Staljinove represije. Milijuni su ubijeni. Deseci milijuna zatrovani plodovima komunizma — nedostižnim idealom koji je od svojih građana zahtijevao moralnu i fizičku žrtvu. Ali Putin nije prevladao KGB-ovca u sebi. Usađivalo se da je SSSR nada cijelog progresivnog čovječanstva, a da je Zapad neprijatelj koji nas može samo iskvariti. Pustivši vremeplov da se vrati u prošlost, vratio se takoreći u svoje sovjetsko djetinjstvo u kojem se osjećao kao kod kuće, a malo po malo natjerao je i sve svoje podanike da se tamo vrate.

VL
Avatar Dragovit
Dragovit
19:44 22.07.2022.

Pozdrav ruskom tovarišu Sergeju Panu ... gdje god bio.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.