Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽIO TURSKU

Trump najavio sankcije: 'Spreman sam uništiti tursko gospodarstvo'

DOnald Trump
Foto: DPA/Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Doris Vučić
14.10.2019.
u 23:34

Trump će sankcionirati turske dužnosnike, podići carine na čelik i zaustaviti trgovinski ugovor u iznosu od 100 milijardi dolara

Optužujući Tursku da operacijom u Siriji ugrožava civile i prijeti miru i sigurnosti, američki predsjednik Donald Trump najavio je nadolazeće sankcije protiv turskih dužnosnika i gospodarstva.

- Turske akcije ubrzavaju humanitarnu krizu i postavljaju uvjete za potencijalne ratne zločine - izjavio je Trump u ponedjeljak, najavljujući nadolazeće mjere protiv Ankare.

 

"Uskoro ću potpisati uredbu o uvođenju sankcija protiv turskih čelnika i svake osobe koja pridonosi turskom destabiliziranju sjeveroistoka Sirije", naveo je Trump u priopćenju.

U njemu se ne navodi koje će osobe biti obuhvaćene, ali se naglašava da će uredba omogućiti Washingtonu "moćne dodatne sankcije" onima koji bi mogli biti uključeni u ozbiljna kršenja ljudskih prava, opstrukciju prekida vatre, te onemogućavanje raseljenima da se vrate kućama.

"Potpuno sam spreman brzo uništiti tursko gospodarstvo ako turski čelnici nastave tim opasnim i uništavajućim putem", dodao je.

Ponovio je i da će povući ostale američke vojnike iz Sirije, osim male skupine na jugu zemlje, te rekao da će oni biti preraspodijeljeni u druge dijelove regije kako bi nadzirali situaciju.

VIDEO Kurdi bježe nakon turskih napada:

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
00:13 15.10.2019.

Koja providna igra Amerike. UŽAS! Svaka čast ako se kurdi dogovore sa Asadom. Podrška Sirijskoj državi i kurdima!

SV
stjepan v.
00:41 15.10.2019.

vidi se da Trump nezna politiku osvajacke turske, neko mu daje krivi savjet za agresiju turaka na Kurde.. turska zauvjek van iz Evrope!

Avatar lola lola
lola lola
01:42 15.10.2019.

Premda mi DT ide na zivce, Erdogan mi ide jos vise na zivce s njegovim neprestanim ucjenjivanjem EU i odnosom prema Kurdima I trebalo bi ga konacno mlatnuti mokrom krpom po glavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije