Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar potez?

Trump pohvalio sina nakon objave poruka: 'Transparentan je'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
12.07.2017.
u 00:15

"Moj sin je vrlo karakterna osoba i pozdravljam njegovu transparentnost", kazao je Trump

Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je odluku svog najstarijeg sina da objavi niz e-mail poruka u kojima su mu nuđene informacije štetne po Hillary Clinton, njegovu suparnicu na predsjedničkim izborima kao demokratsku kandidatkinju.

"Moj sin je vrlo karakterna osoba i pozdravljam njegovu transparentnost", kazao je Trump govoreći o Donaldu Trumpu ml.

Donald Trump ml. u utorak je objavio e-mailove koje je razmijenio s posrednikom u kojima mu predlaže susret s "odvjetnikom ruske vlade" u vezi štetnih informacija po Hillary Clinton koje mogu biti od koristi njegovom ocu, prenose agencije.

Donald Trump
1/3

Sina američkog predsjednika je 3. lipnja 2016. kontaktirao Rob Goldstone, a sadržaj elektroničke pošte pokazuje da mu je nudio informacije o Clinton te da želi dogovoriti sastanak. On je priznao susret s Natalijom Veselnickajom te je ponudio dati iskaz senatskom odboru koji istražuje navodno rusko miješanje u predsjedničke izbore 2016.

"Sretan sam što ću odboru moći reći što znam", napisao je Donald Trump. Jr. na Twitteru.

Ovo otkriće moglo bi igrati značajnu ulogu u istrazi američkih istražitelja o tome je li bilo veza između Kremlja i Trumpove predsjedničke kampanje.

Američke obavještajne agencije zaključile su da je Moskva tražila načina da našteti Hillary Clinton, Trumpovoj protukandidatkinji, i pomogne Trumpu osvojiti predsjedničke izbore 2016.

Glasnogovornica Sanders kazala je i da je Trump "frustriran" stavljanjem fokusa pažnje na Rusiju.

"Predsjednik je, rekla bih, frustriran činjenicom da ovo nastavlja i dalje biti važno pitanje, i on bi volio da se fokusiramo na stvari poput gospodarstva, zdravstvene skrbi, porezne reforme ili infrastrukture", kazala je Sanders.

Upitana o činjenici da se sada u javnoj komunikaciji upotrebljavaju riječi kao što je "krivokletstvo" ili "izdaja" kada je riječ o kontaktima s Rusima tijekom Trumpove izborne kampanje, Sanders je rekla kako "misli da su te nove riječi ridikulozne".

Komentara 3

TT
TTjac
09:39 12.07.2017.

Desetljećima ameri ruše i postavljaju vlade širom svijeta. Ipak, kako to u životu biva, ko pod drugim jamu.....

DU
Deleted user
11:27 12.07.2017.

Trump razbija Soroša i medije ...hvala intenetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije