Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA ZAJEDNICI

Od pustinjske prašine do dječje sreće: INA donira za pedijatriju uz Dakar junaka Juraja Šebalja!

INA
Foto: INA
1/2
05.02.2024.
u 16:35

INA nastavlja pokazivati svoju predanost društvenoj odgovornosti kroz najnoviju donaciju od 200.000 eura, namijenjenu unapređenju zdravstvenih usluga diljem Hrvatske. Ovaj put, fokus je stavljen na podršku dječjim odjelima u zdravstvenim institucijama.

Rally Dakar jedan je od najpoznatijih, najtežih i najcjenjenijih auto-moto događaja na svijetu, a ove godine naš Juraj Šebalj završio je na odličnom desetome mjestu u Classic kategoriji i tako postao tek 6. Hrvat koji može reći da je “preživio” Dakar. Njegov crveno-bijelo-plavi Nissan vidjeli su milijuni ljudi koji su pratili Dakar putem malih ekrana i 12 dana čekali tko će uspjeti prijeći preko 7.000 km pustinje, dina i kamenja.

I dok je Juraj u Saudijskoj Arabiji, gdje se vozio ovogodišnji Dakar, ponosno razvijao našu zastavu u cilju, nešto više od 4 000 km dalje njegovi navijači i sponzor “plavog dijela” njegovog automobila, INA, pripremali su drugačiju proslavu. Naime, odlučili su povodom 60 godina Ine i 120 godina djelovanja Klinike za pedijatriju u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu razveseliti mališane na liječenju i uručiti donaciju u iznosu 40.000 eura. Uz predstavnike Uprave Ine - predsjednicu Zsuzsannu Ortutay i člana Miroslava Skalickog, u popularno zvanu „Vinogradsku“ s pijeska Arabije dojurio je i Šebalj. Društvo su im pravili Ida Prester, državni prvak u reliju Viliam Prodan i TV voditeljica Jelena Glišić. Maleni pacijenti nisu propustili priliku za fotografiju s poznatim licima.

Foto: INA

No ova bolnica nije jedina koja je dobila donaciju. Među primateljima ukupno 200.000 eura vrijedne donacije Ine, uz KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu su i Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić” u Sisku, KBC Split, Osijek i Rijeka, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Opća bolnica Bjelovar i Dubrovnik te Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak u Zagrebu. Ini su u fokusu bili dječji odjeli, a bolnice diljem zemlje sada će ih moći lakše obnoviti te nabaviti potrebnu medicinsku opremu.

Predsjednica Uprave Ine, Zsuzsanna Ortutay, istaknula je kako su djeca i najranjivije skupine prioritet u njihovim donatorskim inicijativama. Ortutay je izjavila kako su u Ini svjesni izazova hrvatskoga zdravstvenog sustava, kao i dugotrajne obnove od posljedica potresa te da žele pomoći kako bi osigurali bolje ishode za najmlađe i najranjivije članove našeg društva.

Ova posljednja donacija predstavlja samo nastavak Ininog angažmana u zajednicama u kojima posluje. Tijekom posljednjih 12 godina, INA je donirala gotovo 1,2 milijuna eura zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske. Više informacija o donacijama može se pronaći na https://donacije-bolnicama.ina.hr/.

Sadržaj nastao u suradnji s Inom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije