Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nEDJELJOM U 2

Don Stojić: Ja ne mogu roditi, a žene ne mogu biti svećenice

don damir stojić
Marko Lukunić/PIXSELL
27.01.2013.
u 16:26

Poručio je kako je pitanje seksualnog odgoja važnije i od onog gospodarskog pitanja

– Seksualni odgoj najvažnije je pitanje, čak važnije od gospodarskog pitanja – poručio je don Damir Stojić gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Naglasio je kako se zdravstveni odgoj ne zaustavlja samo na informacijama koje se “nude” učenicima te poručio kako pobačaj i masturbacija nisu precizne znanosti.

– Uveden je program bez udžbenika, bez recenzije koji će u školama provoditi nastavnici koji nisu educirani - rekao je.

Na pitanje kako komentira da se čak 56 posto ispitanika izjasnilo da ne želi da se Crkva miješa, poručio je kako Crkva ima pravo dati doprinos odgoju i obrazovanju jer su uostalom i sami izgradili brojna učilišta. Nije mu prihvatljiva ni pomisao da bi žene mogle postati svećenice.

– Isus kad je birao učenike izabrao je muškarce. Pa ni ja ne mogu roditi - rekao je. Poručio je također da mu je drago da je plakat za predstavu “Fine mrtve djevojke” zabranjen.

– To su Gospe u lezbijskom klinču – rekao je.

>> Biskupi: Moramo se usprotiviti totalitarnim stavovima

Komentara 302

TR
trinkkakao
18:08 27.01.2013.

U zadnjih 20 godina unazadili smo se za 70 godina.

KA
kamencic
18:22 28.01.2013.

28.01.2013. u 18:13h ramboJezus je napisao/la: Ti stvarno nista ne razumijes. Evo zaljepit cu ti jedan citat pa mozda skuzis nes: Jadan je onaj čije je jedino spoznajno postignuće u tome što se rodio petsto godina nakon Srednjeg vijeka paa je dobio pojednostavljenu ideološku papicu s kojom misli da je apsolvirao ta prošla stoljeća. Pri tome mu je jedini kritički napor u tome da s kronološkog vrha goleme baštine, koju ne poznaje, stereotipno pljuje u njezine temelje. Bojim se kako takvima pripada 21. stoljeće.

MR
mravac8
17:37 27.01.2013.

lojtra Oprosti, ali ni bolest ni homoseksualnost nisu protuprirodne već upravo priodne pojave. Naime, prirodno je ono što je stvorila priroda. Bolest i homoseksualnost stvorila je priroda dakle oni su prirodni. Silikonske grudi i botoks usnice nisu prirodn jer je jer je stvoreni od umjetnog materijala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije