Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog krize i duga
Povratak na članak

Don Ivan Grubišić zahtijeva crkveni porez za vjernike

Saborski zastupnik i bivši svećenik pokreće raspravu o reviziji ugovora Republike Hrvatske i Vatikana, te uvođenje crkvenog poreza za građane-vjernike. Crkva je izgubila mlade i više nije moralna vertikala, smatra Grubišić

Komentari 30

Avatar Sunčica
Sunčica
18:35 10.12.2013.

@crna vrana...okrivljuješ Grubišića za taštinu...ako je on izgubljena duša, kako kažeš, što su onda biskupi koji se kite zlatom i žive u palačama od onixa...i vode politiku na jedan prikriven i licemjeran način gurajući u prve redove udruge i stožere da se bore za njihove interese. Ja se kao katolkinja nimalo ne osjećam predstavljena od gđe. Markić... Vrijeme je da i vi u Hrvatskoj shvatite da na političkoj sceni ima, kao svugdje u Svijetu, i lijevih demokršćana i liberalnih demokršćana...ne možete samo vi desničari i konzervativci svojatati katoličku vjeru za sebe....ta vremena su davno prošla.

VL
IN
intellegens
14:33 10.12.2013.

Zasto bi ja placao novac crkvi kada ne vjerujem u te bajke i protiv sam stajalista katolicke crkve? Neka placaju njeni vjernici.

VL
LA
Lavica7
15:58 10.12.2013.

Posteno.

VL
Avatar CHOW
CHOW
15:03 10.12.2013.

Svaka cast, odlicno ! Vjera je stvar izbora , a ovo nije doba feudalizma gdje svi moraju placati nametnuti harac.

VL
GA
Gambit
15:02 10.12.2013.

Buduci da ne vjerujem u bajke ove vlade, mogu li prestati placati porez? Iako nisam vjernik, radije bih svoj novac dao katolickoj crkvi nego Milanovicu i ekipi. Neka placaju porez ovoj vladi oni koji i dalje misle da Milanovic zna sto radi. Vjerojatno ce Milanovic sakupiti dovoljno za svoju placu. Nemam nista protiv inicijative da se vjeronauk preda crkvi, ali bih onda i izbacio ovaj zdravstveni odgoj iz skola. Neka to plate oni koji misle da je takva vrsta odgoja zdravo za dijete.

VL
Avatar Sunčica
Sunčica
19:01 10.12.2013.

Koliko ima ateista u Italiji koji izdvajaju novac za katoličku crkvu....zato što postoji slobodan izbor i svi (vjernici, nevjernici, pripadnici drugih religija) su slobodni davati novac kome hoće. Kada postoji sloboda izbora onda nema više ni ogorčenosti prema KC...normalno da će ateisti biti ogorčeni ako MORAJU izdvajati za crkvu s kojom nemaju nikakve veze.Logično da će KC, ako dobro vrši svoju ulogu u društvu, tj. ako se bavi humanitarnim inicijativama koje su otvorene prema svima, ne samo prema vjernicima,postati privlačnija i ateistima...i da će biti i onih ateista koji će biti sretni izdvojiti novac za takvu crkvu.

VL
CV
crna vrana
15:20 10.12.2013.

Ex svečenik RKC-a, a sada saborski zastupnik , Ivan Grubišić se potpuno pogubio. Pokreće postupak revizije Ugovora RH i Vatikana , u vrijeme kad niti jedna druga parlamentarna politička stranka taj bilateralni Ugovor ne dovodi u pitanje. Istomišljenike nalazi jednino u onim grupacijama hrvatskog društva koje svoje zalaganje za sekularnu Hrvatsku vide u gorljivom protuteizmu, a koji se manifestita kao agresivno protukatoličanstvo. Naš se Ivan k tomu deklarra katolikom, a Katoličkoj Crkvi u Hrvata ( pri čemu podrazumijevam sav vjerni narod) odriče pravo javnosti i tjera je u sakristiju. Samo sebi naš zalutali brat Ivan zadržava pravo da nas katolike predstavlja u javnosti, udjeljujući tako sam sebi atribut slobodnolebdeće katoličke inteligencije, koja će nam von oben docirati što je za nas dobro , a što nije. Ako je i od našeg Ivana (blagoglagoljivog), previše je . Naposlijetku, ex don Ivane: Imperare sibi maximum imperium est - Vladati sobom najveća je vlast.

VL
Avatar Hr98
Hr98
17:02 10.12.2013.

Promjena razmisljanja i stavova kod vjernika zove se obracenje i ukoliko se to dogodi vjernik svjedoci svoje obracenje i zna trenutak kad ga je Bog dotakao i ulio mu milost. Don Ivan nije nikad rekao da je dozivio obracenje a promijenio je stavove potpuno, kao katolik zaista mu ne vjerujem i to mi je zao

VL
Avatar maladala
maladala
14:32 10.12.2013.

Koja legenda! Od svi saborski zastupnika samo Don Ivan Grubišić zna pametno govoriti!

VL
Avatar tomsom
tomsom
14:08 10.12.2013.

crkva nije profitabilna organizacija, pa ako je i hranila nekoga, to je bio novac poreznih obveznika, ili milodari. bravo grubišiću. vjeronauk u crkvu, a porez vjernicima, pa da vidimo jesmo li i onda katolička zemlja.

VL
OS
osica
17:47 10.12.2013.

opa, ni manje ni niše nego EU parlament, koliko ono % glasova ?

VL
DU
Deleted user
15:35 13.03.2014.

Hajde pope zasuci rukave, stani na cestu i skupljaj potpise za referendum, pa da vidimo kome obojci, kome opanci, konaacno i sam si svjestan zasto samo pjevas o referendumu, vjerojatno se blize neki izbori, a onda si hiper aktivan!!!

VL
NI
Nini istrijan
17:00 10.12.2013.

Harac rajo harac !!Dok je vijeka i vjekova placat cete drzavi i crkvi !!

VL
DU
Deleted user
15:50 10.12.2013.

Don Ivane da nisi malo zalutao

VL
IN
intellegens
13:38 10.12.2013.

don Grubisica za papu

VL
BO
boovuu
15:24 10.12.2013.

Don Ivan Grubišić zahtijeva crkveni porez za vjernike ------------------------------------------------------------------------------ osveta crkvi zbog zabrane djelovanja u crkvi. kao da raja neplaća previše nameta pa joj nametnuti još neki.

VL
AM
ameris
14:33 10.12.2013.

Pitao sam svojevremeno dr.Grubišića izravno na TV Zadar kako se nosi sa zabranom davanja Mise i sakramenta ispovjedi? "Ja sam se pomirio s time i sada služim narodu na drugi način".(fonogram je u arhivi TV Zadar).Kao vjernik ostao sam preneražen.Naime ,svećeniku je bit života (i svećeničkog poslanja) susret s živim Bogom u trenutku Pretvorbe ,sukusom sv.Mise.No,i pored te izjave on je i dalje s v e ć e n i k a ne bivši svećenik.Negdje koncem drugog mj.2012 god. predlaže da premijer Milanović i kardinal Božanić zamjene uloge jer "politika igra neku teoretsku igru dajući obećanja i nadu" dok Crkva obečava "pa što bude bude!" Zalaže se za ukidanje privilegiranih mirovina( cca 2,5 milijardi kn) ,za smanjenje broja Županija na pet "povijesnih regija" i upolovljenje broja saborskih zastupnika. Ipak ,bez rukavic,cijenim don Ivana iako,na moju žalost,sve mi više sliči na heroja koji teatralno izvodi čin hrabrog bacanja jedne bombe dok je istovremeno u njega sa više strana upereno puno cijevi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.