Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HHO Odlasci iz organizacije

Don Grubišić i Gredelj protiv nagrade Bajiću

10.12.2008.
u 01:19

Ako Mladenu Bajiću, glavnom državnom odvjetniku, danas bude uručena nagrada “Miko Tripalo” za promicanje ljudskih prava i pravne države, napustit ću HHO – rezolutan je bio odvjetnik Vladimir Gredelj koji je član HHO-a tek mjesec dana.

Kako doznajemo, bivši predsjednik Udruge sudaca, a danas odvjetnik Vladimir Gredelj na četiri stranice obrazložio je svoje protivljenje odluci plenuma HHO-a o dodjeli nagrade Mladenu Bajiću. I dugogodišnji član HHO-a don Ivan Grubišić potvrdio je također da napušta HHO-a.

Kap koja je prelila čašu – ističe – dodjela je nagrade državnom činovniku Mladenu Bajiću, kojeg inače cijeni i osobno poznaje, ali taj čin smatra neprimjerenim. Uz to što ima dosta obveza, don Ivan naglašava da je nezadovoljan i stanjem duha u HHO-u, a posebno ga smeta što se HHO približava Vladi i pokušava financijske probleme riješiti na taj način.

Zasmetalo mu je, kaže, i to što se kao mogući dobitnik nagrade spominjao premijer dr. Ivo Sanader. Tako je ovogodišnja dodjela nagrade HHO-a “Miko Tripalo” napravila dodatni razdor u toj organizaciji za zaštitu ljudskih prava.

Kao poseban problem naveo je činjenicu kako se Državno odvjetništvo još nije očitovalo o izvješću državne revizije o nenamjenskom raspolaganju sredstvima poreznih obveznika, za što se krivi Banca dok je bio zastupnik te da se ova nagrada Bajiću može tumačiti kao kupovanje njegove naklonosti u tom slučaju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije