Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJASNILA ŠTO JU JE ZASMETALO

Dogradonačelnica Vukovara: što se to dogodilo 17. studenog da to moramo obilježavati?

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
17.11.2020.
u 20:00

Komentirajući dolazak izaslanstva SNV-a, kao i izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kazala je da je u Vukovar dobrodošao svatko tko dolazi s iskrenom emocijom

Među kritikama zbog bacanje vijenaca u Dunav za srpske žrtve u Vukovaru, najjače je odjeknula ona vukovarske dogradonačelnice Ivane Mujkić koja je večeras pojasnila svoju raniju izjavu da se osjeća "izdano i prodano".

- Ja sam jučer napisala objavu koja je medijski odjeknula. Nažalost, veliki dio medija nije prenio najbitniji dio objave. Da se 18. studenog prisjećamo svih žrtava Domovinskog rata. Ono što mi nije bilo jasno zašto se stvaraju dva protokola, što je to što se dogodilo 17. studenog da to moramo obilježavati. Ja još jednom ponavljam - ne osporavam da je bilo svih žrtava u Vukovaru. Ne znam zbog čega bi smo mijenjali protokole", kazala je Mujkić za RTL Danas, dodajući da je njena reakcija bila na vijest da će gospodin Milas biti jedan među njima.

Ističe da se u Vukovaru najbolje čuje glas vukovarske nacionalne manjine.

- Vukovar ima svoju prošlost koja se neće riješiti polaganjem vijenaca. Dijalog se tiče budućnosti grada. Vukovar je nažalost podijeljen grad - smatra Mujkić.

Komentirajući dolazak izaslanstva SNV-a, kao i izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kazala je da je u Vukovar dobrodošao svatko tko dolazi s iskrenom emocijom.

- Ključno je riješiti prošlost, puno je neriješenih pitanja. Kao majka djeteta koja je pohađala vrtić u Vukovar morala sam mu nažalost objasniti tko su Srbi. To je stvarnost Vukovara. Vrlo često je osuda od strane medija i javnosti adresirana na krive osobe, na gradonačelnika i gradsku vlast. Da bi Vukovar išao dalje, mi moramo djeci osigurati budućnost. Ako ima želje za dijalogom, neka g. Plenković i g. Pupovac vide kako dovesti svu djecu da sjednu zajedno i da se uče. Moramo misliti na budućnost naše djece i grada -zaključuje.

Komentara 6

FA
fajlpz
22:14 17.11.2020.

Građanski rat?Koji si ti .....

FA
fajlpz
22:15 17.11.2020.

Da neka neko objasni ko je danas poginuo i kako se zove.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
21:02 17.11.2020.

Pravedno je da se 18. studenog prisjećamo svih žrtava Građanskog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije