Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA RUSKE MEDIJE

Dodik pravdao rusku agresiju na Ukrajinu: 'Svijet treba Putinov humani pristup'

Milorad Dodik razgovarao u Banja Luci s ministrom vanjskih poslova Mađarske
Foto: Dejan Rakita/Pixsell
1/3
27.01.2024.
u 08:14

Dodik je kazao i kako se nada da će Rusija iz ovog rata izaći ojačana te da će takva biti u stanju "obuzdati nakaradni liberalni Zapad"

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik izjavio je kako je agresija Rusije na Ukrajinu opravdana a ruskog predsjednika Vladimira Putina hvalio je kao zagovornika "humanog političkog pristupa". U intervjuu za portal ruskog provladinog medija Russia Today (RT), čije emitiranje zabranjeno u Europskoj uniji, Dodik je izjavio kako Moskva vodi ispravnu vanjsku politiku pa je tako imala pravo na odluku da napadne Ukrajinu.

"Vjerujemo da Moskva vodi ispravnu politiku i da je, braneći svoj suverenitet, imala pravo procijeniti prijetnje koje za nju postoje. A ako netko vjeruje - a to su prije svega SAD i Velika Britanija - da imaju pravo potpuno podjarmiti Ukrajinu, čineći je odskočnom daskom za napad na Rusiju, onda je Moskva imala sve razloge barem zaštititi ogroman broj Rusa koji žive u Ukrajini i kojima su kijevske vlasti oduzele pravo na ruski jezik", izjavio je Dodik.

Aktualni predsjednik Republike Srpske i do sada je otvoreno podupirao Rusiju no u odnosu na rat protiv Ukrajine bio je oprezan, govoreći kako žali zbog tog sukoba jer u njemu svi pate, no sada je po prvi puta otvoreno branio rusku agresiju koristeći argumentaciju za kojom posežu u Moskvi. Dodik je kazao i kako se nada da će Rusija iz ovog rata izaći ojačana te da će takva biti u stanju "obuzdati nakaradni liberalni Zapad".

Kaže i kako bi volio bih da Putin dobije maksimalnu potporu na predstojećim predsjedničkim izborima.  "Putin je podigao Rusiju, to je sigurno. Tako ja to vidim. A ono što svijet sada treba je Putinov humani politički pristup", izjavio je Dodik koji je ranije najavio kako će 17. veljače putovati u Rusiju kako bi se tamo sastao s Putinom te s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

POVEZANI ČLANCI:

Za Europsku je uniju kazao kako je zapala u "kulturnu regresiju te promiče ono što je protivno ljudskoj prirodi" a opisao ju je kao američkog vazala. SAD je pak optužio da vode hibridni rat protiv Republike srpske nametanjem sankcija i otežavanjem pristupa tom entitetu međunarodnim financijama.

"Imam informaciju da SAD bespilotnim letjelicama nadzire sve strateške ciljeve u Republici Srpskoj. Pokušavaju nas zastrašiti i pokazati da su sila koja nam u trenu može sve", izjavio je Dodik.

>> VIDEO Milorad Dodik izvrijeđao američkog veleposlanika u BiH

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Sidewinder
Sidewinder
08:32 27.01.2024.

Pravdanje ruske agresije na Ukrajinu bi trebalo biti kazneno djelo.

LO
loraxy
09:04 27.01.2024.

Humani pristup je po tome imao i Milošević u domovinskom ratu, da nam ameri i zapad nisu pomogli što bi bilo od nas? Veći šok je koliko prosrpskih ekstremista živi u lijepoj našoj i otvoreno piše podrške ruskoj agresiji i srpskoj agresiji 90-ih ! Još više čudi da se takvi ne lociraju preko IP adresa i kazneno prijave.

NE
nemanatrag
08:46 27.01.2024.

Sličnom humanom politikom Srbi su ispraznili pola Bosne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije