Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni problemi

Dodik Nijemcima: Pobili ste nas u prošlom stoljeću, sada nećete

Banja Luka: Dodik se sastao sa mađarskim ministrom Peterom Szijjartom
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/3
26.08.2022.
u 21:07

On novom njemačkom ambasadoru nije dao suglasnost jer smatra da "dolazi sa zlim namjerama i da realizira rigidnu njemačku politiku, što je neprihvatljivo"

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odnose s Njemačkom doveo na najniži nivo kada je odbio dati agreman novom ambasadoru te zemlje, a danas je nastavio vrijeđati Njemačku i njene predstavnike.

Izjavio je da Njemačka nema pravo miješati se u unutrašnje uređenje BiH te rekao da Njemačka zagovara da BiH bude organizirana kao građanska zemlja, što je, prema njemu, antiustavno i značilo bi da nema ni entiteta, ni konstitutivnih naroda. "Ima ustavna procedura kako to treba biti, a Njemačka kaže da se to treba urediti na potpuno drugi način", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, dodavši kako u tom slučaju BiH neće ni biti. 

On novom njemačkom ambasadoru nije dao suglasnost jer smatra da "dolazi sa zlim namjerama i da realizira rigidnu njemačku politiku, što je neprihvatljivo". "Nisam glup da ne razumijem da novi ambasador dolazi realizirati njihove politike, a njihova politika je rezolucija Bundestaga. Pa zato su poslali Christiana Schmidta da to korigira i dva člana Ustavnog suda BiH, koji radi na tome da zagorča život Republici Srpskoj. Poslali su i vojnike", prenosi Srna.

Ocijenio je da "Njemačka vodi politiku satanizacije Srba" i konstatirao da "stanje okupacije nije dobro". Istaknuo je da nema namjeru baviti se pitanjima Njemačke, piše Klix. "Nisam ja otišao voditi političke ratove po Njemačkoj, nego oni dolaze ovdje", kaže Dodik. Naveo je i da je vidljiva aspiracija aktualne vlasti u Njemačkoj za dominacijom. "Dok je bila Angela Merkel to je bilo korektno. Mi ne želimo biti porobljeni. Oni su nas pobili u prošlom stoljeću. E, nećete nas sada na ovaj način pobiti", zaključio je Dodik.

VIDEO: Uoči ukrajinskog Dana neovisnosti u centru Kijeva izložena uništena ruska ratna vozila

 

Komentara 8

ZA
zagi101
00:07 27.08.2022.

pa ove Srbe su svi ubijali, ustaše Nijemci Albanci Turci, po tome više ih uopće nebi trebalo biti na ovom prostorima ili ko po običaju opet lažu

DU
Deleted user
10:40 27.08.2022.

Ma jel to Zokin pajdo? Najbolji "sagovornik".

ZA
zagabria7
10:38 27.08.2022.

Ono što je mislio reći je ovaj put nećete nas spriječiti da etnički čistimo i ubijamo koga mi hoćemo. Malo sutra drugovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije