Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK VRHOVNOG SUDA

Dobronić odgovorio na kritike zbog izjave o Severini: 'Svatko tko je imalo pratio...'

Zagreb: Radovan Dobronić podnosi izvješće o stanju sudbene vlasti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
26.01.2024.
u 18:00

"Sve je moguće, samo se ona (Severina, op. a.) ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zato što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan", govorio je ranije Dobronić.

Vrhovni sud iznova se oglasio priopćenjem, i to nakon intervjua koji je čelnik toga suda Radovan Dobronić dao za jedan hrvatski portal. U njemu je Dobronić, da podsjetimo, za pjevačicu Severinu Vučković, koja se godinama bori za skrbništvom nad sinom, kazao da "ona nije mala i nemoćna ženica. Vjerojatno je najmoćnija u Hrvatskoj".

Priopćenje Vrhovnog suda prenosimo u cijelosti.

Stoga je predsjedniku Dobroniću žao ako se bilo tko našao povrijeđen onim što je spomenuti portal prenio s obzirom na to da on nije ni imao namjeru komentirati taj konkretan slučaj, nego je samo pokušao utjecati na spomenuti portal i druge medije da promijene svoju praksu izvještavanja o obiteljskim sporovima, naročito o onima koji obuhvaćaju sporove o povjeravanju djece – priopćili su.

Severina izgubila skrbništvo nad sinom

Podsjetimo, u utorak se dogodio novi preokret u sudskom sporu između Severine i Milana Popovića. Naime, dramatičan zaplet u borbi za skrbništvo nad njihovim sinom Aleksandrom dogodio se nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku. 

Milan i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina – opet vraća ocu. Ova odluka odmah stupa na snagu, neovisno o eventualnoj žalbi pjevačice. Nakon ove odluke brojni Hrvati i Hrvatice stali su u obranu naše pjevačice, a ona se redovito o svemu oglašava na svojim društvenim mrežama.

VEZANI ČLANCI:

O cijelom slučaju oglasio se čelnik Vrhovnog suda Radovan Dobronić koji je za Index objasnio kako je situacija kristalno jasna, naglašavajući da vještak iskaz mora dati usmeno, a ne pismeno, što je i bio razlog ukidanja presude. 

– Ovaj način na koji se sada o tome govori... Manje-više svaka majka i otac su na te stvari osjetljivi. Ovako se piše jer je to Severina. Nisam tome sklon uopće kad su u pitanju obiteljski sporovi, naročito djeca. Ne znam kako je uopće došlo do toga. Nije mi simpatično da ona kao majka na taj način govori u javnosti, nije mi to simpatično. Treba znatno reducirati pisanje o pitanjima te vrste. Nije osnovano načelno sumnjati u sudske odluke, naročito Vrhovnog suda – objasnio je, dodajući kako Severina ''zlorabi'' javnost. 

– Bilo je optužbi da je ona prijetila, ovom-onom, ne znam kome. To nalaže na oprez. Budite sigurni da nitko nije specijalno protiv nje. Nitko tu nije a priori protiv, ali o tom potom. Treba biti oprezniji, ljudi su spremni tvrditi koješta. Zna često drukčije ispasti, istina zna biti neugodna pa neki to ne žele prihvatiti, agresivni su. Ne bih u tom dijelu ništa pisao, na mjestu bilo kojeg medija. Na kraju se utvrdi na sudu, pogreške su moguće, u nekim slučajevima su sistemske – objasnio je tada.

– Sve je moguće, samo se ona (Severina, op. a.) ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zato što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan – mišljenja je Dobronić. 

VIDEO Zoran Milanović dotaknuo se teme o Severini: 'O tome nećete čuti od Plenkovića'

Komentara 7

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:32 26.01.2024.

Zar ti, ljepotane, nisi prije par mjeseci rekao da ste poslali upit u DR Kongo o tome jesu li papiri o posvajanju pravi ili lažni? Jeste dobili informaciju konačno?

PO
Poganec
18:52 26.01.2024.

Precjednik vrhovnog suda trebao bi dati odmah ostavku…..

VL
VLjezikomližešupke
23:32 26.01.2024.

Opet ovaj MUŠKARČIĆ, bez žene i djece, govori o "ŽENICAMA". .. Je li moguće da je ovaj tetkica, toliko mizogin, snishodljiv i ljubomoran na žene, jer se rodio u hormonalnom disbalansu i nema maternicu? Nek taj bijedni muškarčić objasni štoni što znači "ŽENICA"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije