Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA VRHOVNOG SUDA RH

Dobronić nezadovoljan šutnjom ministara: Zapaljen je auto sutkinje, a oni nisu poslali ni priopćenje

U Osijeku se zapalio automobil
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
12.04.2023.
u 15:17

Ministari unutarnjih poslova te pravosuđa Davor Božinović i Ivan Malenica nisu se oglasili ni nakon tri dana nakon incidenta, zbog čega je Vrhovni sud na čelu s Radovanom Dobronićem izrazio veliko nezadovoljstvo

Izostanak bilo kakve reakcije nadležnih ministara može u postojećoj situaciji nezadovoljstva sudaca postojećim stanjem u sudstvu i položajem sudaca u društvu pridonijeti tome da se taj dojam kod sudaca pojača, poručio je to Vrhovni sud ove srijede, tri dana nakon što je njihovoj kolegici s osječkog Županijskog suda, Vlasti Šimenić Kovač zapaljen automobil. 

Podsjetimo, na sam Uskrs u ranim jutarnjim satima zapalio se BMW u Osijeku, a kasnije se saznalo da se radi o automobilu spomenute sutkinje. Ministari unutarnjih poslova te pravosuđa Davor Božinović i Ivan Malenica nisu se oglasili ni nakon tri dana, zbog čega je Vrhovni sud na čelu s Radovanom Dobronićem izrazio veliko nezadovoljstvo. 

''Vrhovni sud Republike Hrvatske izražava nezadovoljstvo time što prvenstveno Ministar pravosuđa i uprave, te potom ni Ministar unutarnjih poslova, tri dana nakon što je sutkinji Županijskog suda u Osijeku Vlasti Šimenić Kovač, na sam Uskrs 9. travnja 2023. zapaljen automobil, nisu izdali priopćenje o incidentu, niti su osudili ovaj nemio događaj koji je po svemu sudeći povezan sa suđenjem. Na taj način stvara se dojam u javnosti da predstavnici izvršne vlasti obezvređuju sudbenu vlast, doživljavaju ju kao drugorazrednu, te se ne brinu za sigurnost sudaca, ne samo kao građana Republike Hrvatske već i kao nositelja jedne od tri ravnopravne grane državne vlasti, napad na koju predstavlja napad na temelje suvereniteta Republike Hrvatske'', poručio je Dobronić. 

Komentara 9

SA
sanikol
15:44 12.04.2023.

To se čudi čovjek koji je izjavio da se takvo što (zapaljenje automobila) može dogoditi samo sucima koji svoj posao obavljaju dobro. Slažem se, to znači da je on loš sudac jer se takvo što njemu neće nikada dogoditi. Slučajnog suca kojeg je odabrao slučajni.

Avatar Barba
Barba
15:53 12.04.2023.

Pa i tebi je trebalo tri dana da se oglasiš.

Avatar Svračak
Svračak
15:40 12.04.2023.

Kako se oglasio gospon sudac kada je Milanović iz svih oružja pucao po sudstvu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije